האוליגרכים יורדים מנכסיהם
המשבר הכלכלי במוסקבה משפיע בעיקר על טייקוני הנדל"ן. לאחר שאיבדו את עושרם, חלק בורחים מהמדינה ואחרים נאלצים להתמודד עם עיקולים משפטיים. מיזמי היוקרה נעצרו ומחירי ענף הבנייה צנחו ב-60%

המחירים בענף הבנייה ירדו בשיעור 60%, והדיווחים מספרים על כמה טייקוני נדל"ן שברחו מרוסיה, לאחר שכשלו במציאת מימון או לקוחות לרכישת משרדים.
מיזמי בנייה נטושים שנותרו עם מנופי בנייה מושבתים הפכו למראה נפוץ, המשקף את עומק המשבר הכלכלי שפוקד את רוסיה.
הכלכלה הרוסית התכווצה ברבעון השני של השנה בשיעור של 10.9%, לעומת הרבעון המקביל אשתקד. המומחים הכלכליים ברוסיה מעריכים שהכלכלה הרוסית תתכווץ בשיעור של 8.5% עד תום שנת 2009, המהווה אקורד סיום לכלכלה שגאתה בשנים קודמות, הודות למחירי הנפט הגבוהים.
אנליסטים בבנק ההשקעות הרוסי רנאסס קפיטל מעריכים שיהיה שיפור בביצועי הכלכלה הרוסית במחצית השנייה של 2009 הודות לשערי ריבית נמוכים, חולשת הרובל ומחירי מתכות ונפט גבוהים יותר.
אחת מחברות הבנייה הידועות, קבוצת מירקס, נקלעה לקשיים והנכסים שלה נתפסו. בית המשפט הטיל עיקול על נכסי החברה במוסקבה, לאחר שפיגרה בפירעון הלוואה של 242 מיליון דולר שקיבלה מבנק אלפא.
במצב זה יש סכנה שמירקס תאבד את אחד הפרויקטים היוקרתיים במדינה - מגדל הפדרציה. הפרויקט היוקרתי תוכנן להקמת מגדל רוסיה בגובה 612 מטר, שאמור להיות המגדל הגבוה באירופה. הפרויקט הוקפא, והשטח עליו תוכנן הוסב למגרש חנייה.
בעלי החברה, המיליארדר סרגיי פולונסקי, הטיח האשמות בקבוצת אלפא על מהלכיה, למרות שהתנהלו
יזמי נדל"ן נוספים במוסקבה שנפגעו קשה בשל השפל בענף הבנייה הם קריל פיסרב ויורי זוקוס, שעל-פי הערכות הפסדיהם מסתכמים ב-5.5 מיליארד דולר, ושניהם הוצאו מרשימת המיליארדרים הרוסיים של פורבס.
שאלבא צרניסקי הוא עוד מיליארדר שנקלע לקשיים, והעדיף לברוח מרוסיה לאחר שנודע לו כי שלטונות המס החלו בחקירה נגדו. גם צרניסקי נטש את השלמת פרויקט מגדל רוסיה לאחר שלא הצליח לגייס מימון ולא מצא גורמים שירכשו את שטח המשרדים.
צרניסקי כבר עורר סערה לאחר שזכה באתר ליד הקרמלין להקמת מלון רוסיה, למרות שהגיש את הצעת המחיר הנמוכה ביותר. עיריית מוסקבה נטלה בחזרה לידיה את האתר הזה.
הזעזוע בענף הבנייה במוסקבה הגיע בהפתעה, ובאופן פרדקסולי שנת 2009 נחשבת כשנת שיא של סיום פרויקטים של בנייה, למרות שלא ניתן למצוא דיירים או רוכשים.
ולדמיר פנטיושן, ראש המחלקה הכלכלית והמחקר האסטרטגי של חברת יועצי הבנייה ג'ונס לאנג לאסאל, אמר לטיימס הלונדוני כי בניית הפרויקטים במוסקבה החלה לפני שנתיים-שלוש, כאשר שוק הבנייה שגשג והיו ציפיות לגידול בביקוש. לדבריו, רמת הגימור של פרויקטים שיסתיימו אחרי 2010 תהיה נמוכה, ולא ברור אם יזמים יחזרו להמשיך בפרויקטים שהחלו.
פנטיושן מציין שמחיר המשרדים ירד ביותר מחצי ל-5,600 דולר למ"ר, ואילו מחיר המ"ר בקניונים נפל בשיעור דומה ל-2,400 דולר . גם מחירי הדירות היוקרתיות צונחים, ואיבדו כ-30% מ-26,000 דולר למ"ר, מחירן לפני שנה. פנטיושן ציין, כי מחירים אלה הם בסיס למו"מ וניתן להגיע לסיכום על מחירים נמוכים בהרבה.
גם תנועת הקונים בקניונים שהוקמו באיזור מוסקבה בשנים האחרונות ירדה בשיעור ניכר. החנויות מתקשות לשלם את שכר הדירה, וחלק מבעלי העסקים רוצים להתפנות.
המשבר פוגע קשות גם בבתי הקולנוע, הסובלים מירידה במספר הצופים. ב-6 החודשים הראשונים של השנה נסגרו 43 מתוך 1,700 בתי הקולנוע ברוסיה, חלקם הגדול במוסקבה.