חגי שלום: "טיב טעם תשמור על אופיה החילוני"
שלום, שירכוש 38% ממניות טיב טעם, מודה בראיון בלעדי למעריב כי התלבט לגבי רכישתה של הרשת הלא כשרה, אך מבטיח: "נשמור על צביונה ל-3 השנים הקרובות, אח"כ נבחן את האפשרויות". שלום ישקיע 70 מיליון שקל, ואף צפוי לרכוש 6% נוספים מהרשת - במחיר שהוא כמעט פי 3 מהשווי הנוכחי
- בלעדי: חברת הארגז רוכשת 38% מטיב טעם
"לאחר בחינה מעמיקה של הנושא ודין ודברים עם קובי (טרייביטש, המחזיק ב-40% מטיב טעם, נ.ק.), החלטנו יחד שנשמור על צביונה של הרשת לפחות למשך 3 השנים הבאות", מספר שלום בראיון בלעדי למעריב עסקים מבלגיה.

"משמעות הדבר היא כי הרשת תשמור על צביונה כרשת חילונית הפתוחה בשבת, שמוכרת בשר טרף ומוצרים ללא כשרות", הוא מסביר.
עם זאת, שלום מספר כי לאחר 3 שנים תיערך בחינה מחודשת של אופי הרשת: "נבחן את כל האספקטים הנוגעים לדבר, כולל הכלכליים, ונקבל החלטה משותפת". אופציה אפשרית מבחינתו היא פתיחת רשת מקבילה לטיב טעם - "שתתנהל במתכונת כשרה".
"הסיבה העיקרית שבחרתי להיכנס לטיב טעם היא העניין הרב שיש לי בהכרת הענף לעומק", מגלה שלום ונראה שהעניין שלו בענף אכן רב, שכן הוא ישלם עבור הכניסה לקבוצת טיב טעם לא פחות מכ-70 מיליון שקל.
כ-38 מיליון שקל יועברו לנאמן אנטר הולדינגס, שישלם באמצעותם לנושי החברה, ו-32 מיליון שקל נוספים יועמדו כהלוואת בעלים לטיב טעם לפירעון האג"ח בחודש הבא על ידי טרייביטש ושלום יחד.
בתום תקופת ההלוואה ימשכו טרייביטש וצחי ליפקה שותפו 15 מיליון שקל לכיסם - כפי שיעשה שלום. את ההלוואה יעמיד שלום לטיב טעם בתנאים שלהם מעולם
"העיסקה אמנם מתבצעת על ידי הארגז, בעיקר בשל חוסנה הפיננסי, אך אין קשר בין תחומי הפעילות שלנו עד כה לבין טיב טעם", מסביר שלום, שמצהיר כי עם כניסתו לתפקיד ישמש כיו"ר פעיל, ויוביל את הנהלת הקבוצה ל"יעדים רחוקים וטובים".
ההערכות הן כי העיסקה תתבצע לפי שווי שוק של כ-100 מיליון שקל, כ-20% מעל שווי השוק של טיב טעם ערב החתימה. אמונו של שלום ברשת מתבטא בסעיף נוסף בעיסקה, שלפיו בעתיד תעמוד בפניו האופציה לרכוש 6% נוספים ממניות טיב טעם שבידי טרייביטש וליפקה - כשעל אלו ישלם לשניים פרמיה של כ-185% מעל שווי השוק ערב חתימת העיסקה.
טרייביטש יוותר תמורת כל זאת על השליטה, אולם ימשיך לכהן כדירקטור בחברה ויהיה בעל זכות שווה לשלום בהצבעות על נושאים מהותיים.
עיסקה זו מתבצעת מעל ראשו של נאמן אנטר הולדינגס, שהכריז בתחילת דרכו כנאמן כי ינהל מגעים למכירת חלקו של ברגר ללא מעורבות של טרייביטש. בנוסף, מאפשרת עיסקה זו לטרייביטש לעמוד בפירעון האג"ח בחודש הבא בגובה כ-34 מיליון שקל, מבלי להביא כסף "מהבית".

טרייביטש והארגז התקשרו ביניהם גם בהסכם הלוואה, על פיו התחייבה הארגז כי בכל מקרה שבו העיסקה של רכישת חלקו של ברגר לא תצא אל הפועל, הארגז תעמיד לחברה הלוואה בסך 24 מיליון שקל. זו תשמש לצורך מימוש אופציות שינבעו לו מהנפקת זכויות שהחברה בוחנת בימים אלה.
להבטחת החזר ההלוואה, אם זו תועמד, ייתן טרייביטש לארגז ביטחונות שונים, לרבות מניות המימוש שתנבענה ממימוש האופציות בהנפקת הזכויות. להבטחת התחייבותה תעמיד הארגז ערבות בנקאית אצל נאמנים שהוסכמו על הצדדים.
מהלך זה מתרחש כחצי שנה לאחר שהגישה אנטר הולדינגס בקשה להקפאת הליכים כדי להגן על עצמה מפני נושיה. הבקשה הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, משהבין ברגר כי אינו יכול לעמוד בפירעון חובותיו.
היפרדותה של טיב טעם מעמית ברגר צפויה לשפר את מצבה באופן משמעותי, שכן חובותיו של ברגר לבנקים העמיסו מאוד על הרשת והקשו עליה להציג את הביצועים הטובים שהשיגה בשטח.
כך לדוגמה, למרות המיתון ובניגוד למתחריה, שיפרה טיב טעם את המכירות ברבעון השני. הכנסות הרשת גדלו ב-1% לעומת הרבעון המקביל ל-213.6 מיליון שקל - על אף סגירתן של 2 חנויות. מדובר בהישג לא מבוטל, בעיקר נוכח התחזיות כי הצרכנים יעדיפו בתקופת מיתון את הרשתות המוזלות על רשת הפרימיום.
בפועל, רשמה הרבוע הכחול ירידה של כ-6% במכירות בחנויות הזהות, ושופרסל רשמה ירידה של כ-2%. קבוצת טיב טעם, המחזיקה גם בזרוע ייצור ויבוא מוצרי מזון, הציגה ברבעון זה לראשונה מאז הנפקתה רווח של כ-45 אלף שקל - לעומת הפסד של 2.84 מיליון שקל בתקופה המקבילה.