3 שדות סולאריים יוקמו על שטחי משפחות בדואיות

היסטוריה בנגב – הבדואים מצטרפים למהפכה הסולארית: בהשקעה של 400 מיליון שקל יוקמו שדות סולארים בשטח של 370 דונם בהספק של 20 מגה וואט חשמל. חאג' מוסא תראבין: "החוזה עם ערבה פאוור יאפשר השתלבות של האוכלוסייה הבדואית באחד מהענפים העסקיים המתקדמים והמובילים בישראל"

רונית מורגנשטרן | 21/6/2010 18:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מצוקת הקרקעות לאנרגיה סולארית בדרום מצאה פתרון חלקי בקהילה הבדואית, המחזיקה בבעלותה אלפי דונמים, שגם תהנה מהכנסות ומקומות עבודה.

חברת ערבה פאוור, בה שותפה סימנס, חתמה בסוף השבוע על חוזה עם משפחת תראבין ומשפחת אבו-קרינאת לבניית שדות סולאריים בשטח של 370 דונם לייצור 20 מגה וואט חשמל.

החוזה מהווה את הכניסה הראשונה של חברה ליצור חשמל סולארי לשטחים בבעלות האוכלוסייה הבדואית בנגב. בימים אלה פועלת ערבה פאוור להגדיל את היקף החוזים מול משפחות נוספות בנגב מקרב האוכלוסייה הבדואית.

על פי ההסכמים יוקמו בשטחים בבעלות המשפחות שלושה שדות סולאריים בהשקעה ראשונית של 400 מיליון שקלים. מהחברה נמסר, כי "OPIC" (Overseas Private Investment Corporation of the U.S Government), סוכנות ההשקעות הפרטיות של ממשלת ארה"ב במדינות מעבר לים, מציעה לממן הלוואה של 80% מעלות הקמת השדות, סכום של עד 300 מיליון שקל.

חאג' מוסא תראבין: "החוזה עם ערבה פאוור יאפשר השתלבות של האוכלוסייה הבדואית באחד מהענפים העסקיים המתקדמים והמובילים בישראל. אנו שמחים שנפל בחלקנו להיות הראשונים שנכנסים לתחום ומאמינים שמשפחות רבות יצטרפו בעקבותינו".

מוסא אבו קרינאת הוסיף ואמר: "אני מברך על ההסכם שלנו עם חברת ערבה פאוור, שמוכיח שמפגש של אינטרסים בין גופים עסקיים לבין בעלי הקרקע יכול להניב תוצאות מצוינות. נקודת המבט שלנו הייתה להעמיד לרשות החברה את הקרקעות לתקופה ארוכה בתנאי שהפרויקט יהווה מקור פרנסה לבני המשפחה".

ג'ון
כהן, מנכ"ל ערבה פאוור: "מבחינתנו מדובר בהשקעה כלכלית וחברתית, שתקדם את האוכלוסייה הבדואית ואת הנגב. בשטח שבו יוקמו השדות הסולאריים, יש שמש לאורך כל השנה, שהופכת את המקום לאופטימאלי ברמה עולמית ליצור חשמל מאנרגיה סולארית".

עוד הוסיף כהן, כי יש להעלות את היקף ההסדרה לשדות בינוניים מ-300 מגה וואט ל-1,000 מגה וואט על מנת שכל תושבי הנגב יוכלו ליהנות מחלוקת המשאב הלאומי ועל מנת שמדינת ישראל תוכל לעמוד ביעד, שהציבה הממשלה לאנרגיה מתחדשת".

השר לענייני מיעוטים פרופסור אבישי ברוורמן ברך על העיסקה וציין כי, המשרד לענייני מיעוטים מקדם בברכה את המיזם החדשני העתיד לספק מקורות הכנסה חדשים לאוכלוסייה הבדואית בנגב.

ח"כ טאלב א-סאנע: "אנחנו שמחים, שחברה כמו ערבה פאוור, ושותפתה העיסקית סימנס הגרמנית, משקיעות ויוצרות מקומות תעסוקה לאוכלוסייה הבדואית, שנשארה זנוחה לאורך השנים. אנחנו מקווים ששיתוף הפעולה יאפשר הזדמנויות כלכליות חדשות לבדואים, שנמצאים במצב הכלכלי הקשה ביותר בישראל".

חברת ערבה פאוור, שנוסדה ב-2006, היא מחברות האנרגיה הסולארית הגדולות והמובילות בישראל. בספטמבר 2009 נרכשו 40% ממניות החברה על ידי סימנס. ערבה פאוור היא החברה היחידה מבין חברות האנרגיה הסולארית בישראל המחזיקה ברישיון להקמת חווה סולארית (בהיקף של 4.9 מגה וואט בשטח של 80 דונם בקיבוץ קטורה). בנוסף חתמה החברה הסכמים להקמת שדות סולאריים בינוניים וגדולים עם  קיבוצים ומושבים בנגב בערבה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים