המדינה נפרדת מלאומי: הופץ תזכיר חוק המאפשר ניהולו ללא גרעין שליטה

כל בעל מניות המחזיק ב-2.5% לפחות ממניות הבנק יוכל בעתיד להציע מינוי דירקטור; שטייניץ: "המדינה תפעל בקרוב, בכפוף לתנאי השוק, למימוש מניות הבנק"

יהודה שרוני | 19/7/2010 10:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ערב מכירת יתרת מניות המדינה בבנק (11.4%), הפיץ שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ הבוקר (ב') את תזכיר החוק לתיקון חוק הבנקאות. התיקון קובע את הנהלים לניהול בנק בנק ללא גרעין שליטה - כלומר ללא בעל שליטה דומיננטי אחר.

לדברי שר האוצר התיקון הוא צעד משלים להחלטה על מכירת מניות המדינה בבנק לאומי. "המדינה תפעל בקרוב, בכפוף לתנאי השוק, למימוש מניות אלו", אמר. החשב הכללי באוצר, שוקי אורן, אמר בהתייחס לנושא כי "התיקון יביא לפריצת דרך במערכת הבנקאות בישראל ויאפשר ניהול של בנקים ללא גרעין שליטה כמקובל בעולם". 
  
ההוראות מגבשות כללים ליצירת מערכת איזונים ובלמים במינוי הדירקטורים. מצד אחד יתאפשר לבעלי
המניות בבנק להציע דירקטורים, אך לא תתאפשר שליטה על ידי בעל מניות שלא נבדק על ידי בנק ישראל. כל בעל מניות המחזיק למעלה מ-2.5% מהמניות יוכל להציע דירקטור. גם מספר בעלי מניות קטנים יהיו רשאים להציע במשותף דירקטור.

הוועדה הממנה דירקטורים תכהן כוועדה "אקטיבית" ובלתי תלויה, והיא גם תמליץ לאסיפה הכללית על מועמדים לכהונה ותמנה דירקטורים אם האסיפה הכללית של הבנק לא הצליחה לעשות זאת לאחר שני ניסיונות.

בוועדת המינויים יכהנו יו"ר הוועדה (שופט בית משפט העליון או המחוזי בדימוס שימונה על פי הצעת שר המשפטים), שני אנשי משק וכלכלה שיוצעו על ידי יו"ר הוועדה ושני דירקטורים המכהנים בדירקטוריון הבנק. 
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/capital_market/ -->