טייוואן מעוניינת בחדשנות הישראלית - רוצה להיות גשר לסין

היקף הסחר בין ישראל לטייוואן ירד מאוד בשנה האחרונה כתוצאה מהמשבר הכלכלי. הסכם סחר שחתמה טייוואן עם סין הוציא אותה מהבידוד וגרם לה לקדם שיתוף פעולה כלכלי עם ישראל

דוד ליפקין | 25/8/2010 9:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טייוואן מעוניינת בחדשנות הישראלית, ועל אף שהיא נמנית עם המדינות המתקדמות בתחומי ההיי-טק והטכנולוגיה, היא מגלה עניין רב בחיזוק היחסים הכלכליים עם ישראל. כך עולה ממסיבת עיתונאים שערכה אמש (ג') נציגות טייוואן בישראל.

טייוואן מציעה לחברות ישראליות ליהנות מההטבות הניתנות בטייוואן להקמת מרכזי מחקר ופיתוח (מו"פ) במסגרת פעילותן במדינות המזרח הרחוק, וכן מציעה שימוש בידע ובניסיון שצברו אנשי העסקים בטייוואן כדי שישמשו כגשר לקידום העסקים עם סין.

לאחר שבמשך שנים שמרה נציגות זו על פרופיל נמוך בפעילותה בישראל בשל הדרישה של ממשלת סין, הרי שהשיפור הניכר שחל באחרונה בקשרים הכלכליים בין סין לטייוואן איפשר לטייוואנים לקדם את הפעילות בישראל ואף לקיים את מסיבת העיתונאים הגדולה - שחרגה מממדי מסיבות עיתונאים מקובלות והוזמנו אליה גורמים כלכליים המקיימים קשרים עם טייוואן. 
בסיס להשקעות בסין

ליאנג ג'ן צ'אנג, נציג ממשלת טייוואן בישראל, מדגיש את השיפור הדרמטי שחל בקשרים העסקיים בין סין לטייוואן: לפני כ-4 חודשים חתמה טייוואן על הסכם   סחר עם סין, ששם קץ לשנים של בידוד אזורי במסחר של טייוואן.

ראשי הנציגות של טייוואן, הציעו לאנשי העסקים הישראלים להשתמש במדינה כגשר לביצוע עסקים בסין והצביעו על שורה ארוכה של יתרונות שהטייוואנים מציעים: הם מכירים מקרוב את השוק הסיני, אוחזים בקשרים מסועפים בסין ויודעים להימנע מכישלונות בביצוע התקשרויות.  

למעשה, הם מציעים ב"חבילה אחת" הקמה של בסיס עיסקי בטייוואן, אשר ישמש כגשר לעסקים בסין ובמדינות נוספות במזרח הרחוק. ליאנג ציין כי מעתה נוצרה האפשרות לייצא מוצרים מטייוואן לסין ללא מכס - דבר שיעודד את הסחר בין שתי המדינות.

היקף הסחר בין שתי המדינות נאמד ב-110 מיליארד דולר. עתה יוצאות עשרות טיסות ביום מטייוואן לערים   המרכזיות בסין.

טייוואן כבר חוזרת לצמיחה, וההערכה שהצמיחה

שם תגיע השנה ל-8.2%, לעומת צמיחה שלילית של 1.9% בשנת 2009. לטייוואן יש אחוז גבוה של מועסקים במו"פ טכנולוגי, כפי שדיווח ג'רי שי, הנספח המסחרי של טייוואן בישראל: על כל 1,000 מועסקים, 9.4 מועסקים במו"פ בטייוואן - לעומת 11.1 ביפן, 8.7 בקוריאה, 7.2 בגרמניה, 5.8 בבריטניה ו-1.6 בסין.  
  
היקף הסחר הישראלי עם טייוואן ירד מאוד בשנה האחרונה כתוצאה מהמשבר הכלכלי. שי ציין כי היקף הסחר הגיע אשתקד ל-1.1 מיליארד דולר - ירידה של מאות מיליוני דולר. היבוא הישראלי מטייוואן כולל רכיבים אלקטרוניים, אופנועים, מחשבים ועוד. היצוא הישראלי לטייוואן מורכב מציוד תעשייתי, מוצרי היי-טק ומוצרי  ביוטכנולוגיה. בשנים הקודמות השקיעו קרנות היי-טק טייוואניות בקרן גיזה הישראלית.

עוד מסר שי כי לטייוואן יש עניין רב בחדשנות הישראלית, שתעזור לקדם את התעשייה המתקדמת שלה. ממשלתו מציעה הטבות ניכרות לחברות היי-טק העומדות בתנאים של השתלבות במגזר החדשנות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/capital_market/ -->