גידול של כ-23% בגירעון המסחרי של תעשיות המזון

הגידול בגירעון נובע ברובו מגידול של כ-17% ביבוא; יבוא קקאו ומוצרי קקאו זינק ב-25%. גם יבוא משקאות חריפים טיפס ב-17%

רונית מורגנשטרן | 12/9/2010 17:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הגירעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין היבוא ליצוא) עלה בכ-23% במחצית הראשונה של 2010 והסתכם ב-546.6 מיליון דולר, זאת בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2009. כך מסר גדי לסין, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים. מניתוח האיגוד עולה כי יבוא המזון והמשקאות גדל במחצית הראשונה של 2010 בכ-17% בהשוואה לתקופה המקבילה, והסתכם ב-945.6 מיליון דולר.

יצוא המזון והמשקאות גדל במחצית הראשונה של 2010 בכ-8% בלבד בהשוואה לתקופה המקבילה, והסתכם ב-399 מיליון דולר. יבוא המזון והמשקאות ממדינות האיחוד האירופי עלה במחצית הראשונה של השנה בכ-21% והסתכם ב-488.3 מיליון דולר. 

שינויים בולטים נוספים בהיקפי היצוא והיבוא: יבוא קקאו ומוצרי קקאו
גדל בכ-25% לכ-60.8 מיליון דולר; יבוא משקאות חריפים רשם עלייה של כ-17% והסתכם ב-46.7 מיליון דולר; ביבוא סוכר לסוגיו וממתיקי סוכר נרשם גידול של כ-15% שהסתכם 144.1 מיליון דולר.

לעומת זאת, נרשמה ירידה ביבוא מוצרים מדגנים, מקמח או מעמילן או חלב ודברי מאפה בשיעור של כ-13% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2009 והוא הסתכם ב-45.2 מיליון דולר.

יצוא תעשיית המזון מישראל לאיחוד האירופי עלה בכ-4% בהשוואה לתקופה המקבילה והסתכם ב-160.8 מיליון דולר; היצוא להולנד רשם עלייה של  46% והסתכם ב-37.8 מיליון דולר; ביצוא מזון לארה"ב נרשמה עלייה של כ-26% שהסתכמה ב-67.8 מיליון דולר; יצוא המזון לגרמניה ירד בכ-30% והסתכם ב-11.7 מיליון דולר.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->