התקבלה תביעה של דיירים נגד דיירת סרבנית לביצוע תמ"א 38
לטענת הדיירת שסירבה לחתום על ההסכם עם החברה הבניין אינו זקוק לחיזוק בגלל שיש בו מקלט; המפקחת על רישום המקרקעין בנתניה קבעה כי התנגדותה נובעת מהחשש כי ערך דירתה ייפגע, וכי שיקוליה אינם ראויים
לטענת הדיירת שסירבה לחתום על ההסכם עם החברה הבניין אינו זקוק לחיזוק בגלל שיש בו מקלט. עוד טענה כי היא רכשה את הדירה בקומה האחרונה של הבניין נוכח מצבה הבריאותי המחייב אותה לגור בדירה חמה, בעוד הוספת קומות מעליה, תוביל להרעה במצבה הבריאותי. בנוסף טענה כי בניית דירות על הגג במסגרת הפרויקט, תמנע ממנה זכות ראשונים לבנות חדר על הגג.
המפקחת על רישום המקרקעין בנתניה אסתי שחל, קבעה בהחלטתה כי התרשמה שהתנגדותה של הדיירת נובעת מהחשש כי ערך דירתה ייפגע וכי שיקוליה אינם ראויים. שחל ציינה כי הגג הוא רכוש משותף וכי אין לדיירת בקומה האחרונה זכות ראשונים
לבנות עליו חדר. בנוסף לא מצאה נימוקים לטענת הדיירת כי היא חייבת להתגורר בדירה חמה ודחתה את טענותיה של הדיירת לפגיעה אפשרית במצבה הבריאותי. שחל ציינה כי גם אם היה מוכח שמצבה הבריאותי של הנתבעת מצריך שדירתה תהייה חמה במיוחד, עדיין הכף נוטה לטובת הרוב. בפסק הדין קבעה שחל כי ניתן להוציא לפועל את הפרויקט למרות התנגדותה של הדיירת וחייבה את הדיירת בתשלום הוצאות משפט בסך 9000 שקל.
עו"ד קרן כהן- בלחרסקי המתמחה בתמ"א 38, אמרה בעקבות פסק הדין כי "לאחר שסרבני תוכניות פינוי בינוי נחלו מפלה רבתי בבתי המשפט וספגו קנסות בסך מאות אלפי שקלים, הגיע כעת תורם של סרבני תמ"א 38. ההחלטה קבעה כי האינטרס הציבורי בדבר חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, יגבר כמעט תמיד על הזכות הקניינית של דייר בודד המסרב לחתום על התוכנית. יתרה מכך, המפקחת קבעה כי בשל האינטרס הציבורי יש לכפות בפועל על הדיירת את ביצוע התוכנית ולא להסתפק בהטלת סנקציה כספית".