בנק ישראל: המשק בהאטה, היצוא בצניחה
בסקירה שפרסם צוין כי "במאי-אוגוסט נרשמה האטה בפעילות הכלכלית בישראל"; עוד מציין הבנק כי תקציב הביטחון אינו דומה לתקציב המקורי

סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל פלאש 90
נגיד הבנק, סטנלי פישר, קובע כי "יצוא הסחורות מישראל הואט בשל התמתנות הביקושים העולמיים, התפתחות שבלטה בענפי הטכנולוגיה העילית (הי-טק). היצוא לארה"ב צנח והיצוא לאירופה דשדש".
בסקירה תומכים נתוני המאקרו של ישראל, לפיהם התוצר המקומי גדל ברבעון השני ב-3.5%, והתוצר העסקי ב-2.4%. המדד המשולב הבחון את מצב המשק התיישר גם הוא לפי המגמה ועלה בשיעור זעום.
עוד נכתב בסקירה כי "יצוא הסחורות פחת על רקע התמתנות הביקושים העולמיים, גידול הצריכה הפרטית הואט, ואמון הצרכנים פחת. מגמת ההתרחבות המואצת של ההשקעה בענפי המשק נחלשה. ההתפתחויות בענפי המשק היו מעורבות: קפאון בתעשיה והאטה בייצוא ובתיירות;
בבנק ישארל מציינים כי בענף הבנייה נמשכה התנופה, אך "ישנם סימנים שההתעניינות ברכישת דירות למגורים פחתה. במהלך התקופה הנסקרת הוחלט על מספר צעדי מדיניות מרכזיים בתחום הדיור, כדי להקל על רכישת ושכירת דירות".
"תקציב הביטחון גבוה בהרבה מהתקציב המקורי"
במקביל להשפעת ההאטה על המגזר הפרטי, גם הכנסות המדינה נפגעו, וצוין כי "ההכנסות ממסים נמוכות מהתחזית, במיוחד בגביית המסים העקיפים". בסקירה מתייחס הבנק גם לנשוא רכישות המט"ח ומציין כי "התערבות בנק ישראל בשוק מטבע החוץ הצטמצמה".
נקודה מעניינת נוספת נוגעת לתקציב הביטחון. הבנק מציין בסקירתו כי "תוואי תקציב הביטחון גבוה בהרבה מזה העולה בקנה אחד עם תקציב המדינה
המקורי". יחד עם זאת נכתב כי "הגירעון החזוי בתקציב הוא כ-3% תוצר, בדומה ליעד הרשמי".
בנוגע לכלכלה העולמית מציין הבנק כי "הצמיחה העולמית והסחר העולמי הואטו במיוחד באירופה. החששות מהתפשטות משברי החוב באירופה למדינות מפתח ביבשת והורדת דירוג האשראי של ארה"ב הובילו לטלטלה בשווקים הפיננסיים ולהתגברות אי-הוודאות. תחזיות הצמיחה בעולם עודכנו כלפי מטה".