משדרג לסוויטה: הסיפור של חיים סלמי
התכנית המקורית: שלושה חודשים כ"בל בוי" במלון אורכידאה; החודשים הפכו ל-18 שנה, ומהעמדה הנחותה ביותר הפך חיים סלמי לבעלים של שלושה מלונות באילת וים המלח
חיים סלמי החל את דרכו במלונאות די במקרה. "ב-1993, לאחר תקופה בה לא עבדתי באופן סדיר, פגשתי באירוע של חברים בחור שעבד בענף מלונאות באילת, והציע לי לנסות את התחום. לא באמת ידעתי על מה מדובר".
חיים גילה די בטעות את דרכו בעולם העסקים. הכנסו וגלו את דרככם!
אז בן 24, ונשוי טרי, עבר סלמי ראיון במלון אורכידאה, התקבל לעבודה כבל בוי וירד לאילת ל-3 חודשים. הוא עבד קשה ובתפקידים סזיפיים וקשים, הרבה שעות על הרגליים. במשך שלוש השנים הבאות התקדם בסולם התפקידים הזוטרים והתקדם להיות פקיד קבלה, אחראי
בשלב זה קפץ מעל משוכה נוספת: "הוצע לי תפקיד ראשון כמנהל מלון חדש, מלון 'ויסטה'", בלבד. סלמי, בן 27 בלבד, ניהל את המלון במשך 3 שנים, עבד ימים ולילות והתוודה לכל התחומים הנדרשים לניהול מלון.

בגיל 30, כשמאחריו רזומה מרשים, חזר לנקודת ההתחלה - האורכידאה, הפעם על כסא המנהל. סגירת מעגל. את אורכידאה הכיר וניהל בהצלחה רבה במשך 3 שנים. אז החל הרצון העצמאי לדגדג הוא החל לחשוב על האפשרות לעבוד עבור עצמו.
סלמי החליט לקחת את הסיכון. בנקודת השיא בקריירה החליט לפרוש מכסא המנהל הנעים והמוכר, והתפטר. המטרה: למצוא מלון. הוא החל לחפש אחר נכס שיוכל להשביח, וב-2005 מצא את מלון מיראז'. "זה היה מלון מוזנח מאוד. פניתי לבעלים וביקשתי להכנס למלון ולנהל אותו. מן הסתם הדלת נטרקה בפניי מיד". סלמי לא ויתר, ולאחר תקופה קצרה הצליח להחתים את הבעלים על חוזה חכירה ולקבל את המפתחות.
את השם שינה ל"סיאסטה", והציע קונספט של מלון ברמה של 3-4 כוכבים "הכל כלול" . לדבריו "הקונספט לא היה קיים באותה תקופה, וגם היום לא".
"המלון התחיל לעבוד, וצבר לקוחות רבים ומרוצים", ממשיך סלמי. "את הידע והנסיון הרב הבאתי לביתי שלי והפסקתי לעשות לאחרים". סלמי המשיך במלאכה, חתם על הסכמי חכירה ארוכי טווח עם שני מלונות נוספים (צל הרים בים המלח ומלון לא פלאיה האילתי), וגם סגר אחד ("מלון בטבריה. בדיוק החלה מלחמת לבנון השנייה"). נכון להיום מעסיק סלמי כ-300 עובדים, עובד עבור עצמו ונהנה מכל רגע כעצמאי.