תפוח זהב: איפה הכי משתלם לקנות אייפון 4S?
אחרי חודשיים של המתנה, אייפון 4S נחת בסוף השבוע בחברות הסלולר בישראל. למרות היתרונות הבולטים ברכישת המכשיר דרך המפעילות - יש גם אופציות אחרות. מעריב אונליין עושה סדר: כך תקנו את האייפון החדש
אך מי שהמתין להגעתו הרשמית של האייפון החדש עלול לגלות במהירות שיש יתרון ברכישת המכשיר בדרך אלטרנטיבית ולא מחברת הסלולר. היתרון הגדול הוא כמובן המחיר, אך צריך להביא בחשבון שקיימים גם חסרונות ושיקולים נוספים - למשל אחריות מוגבלת ולא רשמית שמקבלים מחוץ לחברות. איפה הכי משתלם לקנות אייפון 4S? התשובות לפניכם.

חברות הסלולר המקומיות קבעו לאייפון 4S עם זיכרון של 16 ג'יגה-בייט מחיר גבוה יחסית לעלותו בחלק ממדינות העולם. בחברות אורנג' ופלאפון תשלמו 4,644 שקל, בסלקום תשלמו 4,284 שקל (רכישה דרך האתר מזכה בהנחה של 10% מהמחיר). המכשיר עם זיכרון 32 ג'יגה-בייט יעלה באורנג' 5,364 שקל ואילו בסלקום יעלה הדגם בעל זיכרון 64 ג'יגה-בייט 5,580 שקל.
לעומת זאת, בחנויות הפרטיות בישראל המחיר ההתחלתי נמוך בכמעט
כידוע, מפעילות הסלולר מציעות מסלולים מפתים הכוללים את המכשיר לצד דקות שיחה, מסרונים, חבילת גלישה והחזרים חודשיים שעשויים, להוזיל את המכשיר עוד יותר מהחנויות הפרטיות. עם זאת, כשקונים מכשיר בחנות פרטית, ניתן לקבל מחברת הסלולר חבילות זהות לאלו שהייתם מקבלים אם הייתם רוכשים אותו ישירות ממנה.

אך למרות המחיר הגבוה יותר בדרך של האייפון 4S בחברות הסלולר, הן מציעות גם יתרונות אחרים שעשויים לשמש שיקול מכריע עבור שאר הצרכנים. ראשית, ללא ספק יש תחושה של נוחות וביטחון ברכישה מחברת סלולר ידועה בהשוואה לחנות סלולר קטנה ואלמונית.
אספקט חשוב נוסף הוא האחריות: אם רכשתם את המכשיר ממשווק רשמי של אפל (כמו חברות הסלולר) תוכלו לפנות אליו ולזכות לטיפול מקצועי בבעיה שצצה במכשיר. המשווקים המקומיים לא חייבים לטפל במכשירים שלא נקנו אצלם, ותצטרכו לסמוך על מעבדה פרטית שתתקן את המכשיר שלכם, אם נפגע.
עם זאת, המעבדות הפרטיות טובות למדי והן יתקנו את מרבית התקלות המכניות כמו מסך שבור או כפתורים שנתקעו. בעיות של תוכנה תוכלו להפנות לחברה שמכרה לכם את המכשיר, ואם היא מצוידת בטכנאים מיומנים היא תוכל לתקן לכם אותו.
חוץ מרכישת מכשיר מספקית סלולר או מחנות פרטית, קיימת אפשרות לרכוש את המכשיר בחו"ל. החל מאמצע החודש הקודם אפל מוכרת בארה"ב אייפון 4S נטול התחייבות ופתוח לכל סים ב-649 דולר לדגם בעל 16 ג'יגה-בייט, הבסיסי והזול ביותר. למחיר זה יש להוסיף גם מס מקומי שמשתנה ממדינה למדינה, אך מסתכם לרוב בתוספת של 50 דולר לכל היותר, וכמובן מכס.
אם אתם טסים לארה"ב או יש לכם מכרים או קרובי משפחה שמתגוררים שם - המשימה פשוטה. ניתן לקנות את המכשיר באחת מחנויות אפל (245 סניפים פזורים ברחבי ארה"ב), שמציעות גם חווית קנייה מקיפה שמאפשרת להתנסות בליין מוצרי החברה. ניתן גם לרכוש את המכשיר דרך אתר האינטרנט של אפל (אין משלוחים לארץ).
מקומות מומלצים נוספים לרכישת אייפון בארה"ב הם רשתות שיווק גדולות כמו בסט ביי, וולמרט, טארגט ואחרות - אך לא מפעילות הסלולר, שם לרוב יאתרו הרוכשים מכשירים נעולים ותלויים בחוזה שאינם רלוונטיים למי שאינם תושבי ארה"ב. בשורה התחתונה, עבור קניית מכשיר בארה"ב תשלמו 2,669 שקל בלבד לפני מכס.
גם אם אין לכם קשרים בארה"ב, אפשר בכל זאת לשלוח את המכשיר לארץ. חברת מאסטופ היא רק דוגמה אחת לחברה שמארגנת את משלוח המכשירים מאתר המכירה עד לבית הלקוח. העלויות הנוספות הן מחיר המשלוח של המכשיר לישראל (19 דולר), מס קנייה ומע"מ, שמביאות את המחיר הכולל ליותר מ-3,320 שקל - עדיין זול מהחנויות הפרטיות.

רכישת אייפון חדש בחו"ל עשויה להתגלות כמשתלמת רק אם נזהרנו והקפדנו על כמה כללים. אפל מוכרת נכון להיום 3 דגמים של מכשיר האייפון. אייפון 4S הצטרף לשני הדגמים האחרונים שאפל השיקה בשנים האחרונות: אייפון 4 ואייפון 3GS, ושלושתם נמכרים במקביל בפער מחירים שנועד ליצור הטרוגניות בטווח התעריפים.
בהתחשב בזהות הכמעט מוחלטת של שני דגמי האייפון האחרונים, מומלץ להפעיל את המכשיר ולוודא שרכשתם את הדגם האחרון (4S) ולא את אחיו הבוגר (4). המשמעות של בדיקה כזו רלוונטית פחות אם בחרתם לרכוש את המכשיר באחת מחנויות אפל המקוריות או ברשתות השיווק המוכרות, אך אם פניתם לחנויות פרטיות מומלץ לבדוק בהגדרות המכשיר שהנתונים המופיעים תואמים את מה שהבטיחו לכם.
חשוב מאוד לוודא שהדגם שרכשתם פתוח לשימוש לכל כרטיס סים (Free SIM), אחרת לא תוכלו להשתמש בו בארץ מבלי לפרוץ אותו. לתהליך פריצה - אם הוא בכלל אפשרי - השלכות על השימוש במכשיר ועל תוקף האחריות.
כמו כן, כדאי גם לזכור שהמכשיר בדגם הנוכחי )כמו בקודמו( תומך רק בכרטיס מיקרו-סים ולא בכרטיס סים רגיל. לפיכך אם אתם מחזיקים במכשיר ישן תצטרכו לקבל ממפעילת הסלולר כרטיס סים המותאם לאייפון 4S.
על אף המחיר האטרקטיבי שהשוק האמריקאי מציע למוצריה של אפל, אין צורך להרחיק עד ניו יורק על מנת להתחדש באייפון 4S, וגם גיחה קצרה לאירופה יכולה להספיק. המחירים נקובים ביורו וגבוהים מעט יותר - פער המחירים שבין רכישת מכשיר האייפון באירופה לבין רכישתו בארה"ב עשוי לטפס למאות שקלים. אך בעקבות מדיניות האיחוד האירופאי קל יותר לאתר מקומות שמציעים מכשיר נטול התחייבות ופתוח לכל סים, ונוסף לכך אירופה נגישה יותר לישראלים.
אם בארה"ב ניתן לרכוש אייפון מהדגם החדש (4S) בתצורת ה-16 גיגה-בייט הבסיסית תמורת 649 דולר, בבריטניה המחיר עומד על 499 ליש"ט (כ-3,900 שקל עם מסים), ובצרפת ובגרמניה עומד המחיר על 629 יורו (4,200 שקל עם מסים). עדיין זול משמעותית ממחירו של המכשיר בישראל, הן במסגרת הרכישה ממפעילות הסלולר והן במסגרת הרכישה מחנויות פרטיות.
איך קונים מכשיר בחו"ל? לאפל נוכחות רשמית ומכובדת בעיקר בבריטניה, שם ניתן לאתר יותר מ-30 חנויות קמעונאיות של החברה, אך כאלה ניתן לאתר גם בצרפת, באיטליה, בגרמניה, בשוויץ ובספרד. מדינות נוספות בעלות ייצוג רשמי של אפל הן קנדה, אוסטרליה, הונג קונג, יפן וסין, אולם בחלק מהן כדאי לבדוק אם רכשתם מכשיר שתומך ברשת GSM הרלוונטית לשימוש בארץ או שמא ברשת CDMA שכבר איננה רלוונטית למשתמש הישראלי.
גם במזרח לא קשה למצוא אייפון 4S זול : בדרום קוריאה למשל יעלה המכשיר עם 16 ג'יגה-בייט לפני מסים 1,850 שקל , ואחרי המשלוח והמסים 2,500 שקל. זהו בהחלט מחיר נמוך, אבל קשה להביא את המכשירים לארץ בלי סיוע מקומי. מחירים נוספים משוקי אסיה: הונג קונג- 5,088 דולר מקומי (3,275 שקל עם מסים); תאילנד- 22,450 באט (3,450 שקל עם מסים).
מה לגבי תמיכה בעברית? אייפון 4S, כמו כל מכשירי אפל, מגיע עם תמיכה בעברית במערכת ההפעלה. גם אם קניתם את המכשיר בחו"ל, צריך רק להיכנס להגדרות המכשיר ולבחור בעברית כשפת ברירת המחדל. התפריטים והמקלדת יוצגו בעברית מלאה.
