סוכני הביטוח פנו לרשות ני"ע בבקשה לשווק קרנות נאמנות
הסוכנים יחויבו לעמוד במבחנים שהרשות תקבע. נשיא לשכת סוכני הביטוח אודי כץ: "נצליח לעורר את הענף ולהפחית את דמי הניהול"

אודי כץ. תחרות מול הבנקים פלאש 90
לסוכני הביטוח הותר לשווק רק מוצרי חיסכון ארוכי טווח, ובהם קופות גמל, קרנות פנסיה ופוליסות ביטוח, וכן קרנות השתלמות (הנתפסות באוצר כמוצר ארוך טווח) ותיקי השקעות. לכל ה מ ו צ ר י ם הללו לא נדרש רישיון ייעוץ השקעות, שכן סוכן הביטוח לא מתערב בעצם ניהול ההשקעה, אלא רק משווק את המוצר.
בלשכת סוכני הביטוח הגיעו בשבועות האחרונים למסקנה שאין סיבה לא להיכנס לענף קרנות נאמנות ולהתחיל לשווקן בתמורה לקבלת עמלות ההפצה המקובלות במערכת הבנקאית. בלשכה מציינים כי בתי ההשקעות וחברות הביטוח מחפשים ערוץ הפצה נוסף לקרנות הנאמנות וכי אין ספק שכניסת הסוכנים לתחום תועיל ללקוח ותפחית את דמי הניהול. לפי ההערכות, כניסת סוכני הביטוח לתחום והתחרות מול הבנקים תביא לגידול עוגת קרנות הנאמנות, הנאמדת ב-140 מיליארד שקל. נכון להיום הבנקים מעניקים את ייעוץ ההשקעה בקרנות נאמנות לפי מודלים המביאים בחשבון את ביצוע הקרן, רמת הסיכון וסדרה של משתנים פיננסיים.
לשכת סוכני הביטוח כבר פנתה לרגולטורים, ובראשם יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר. הרשות לא הביעה התנגדות למהלך, אך ציינה כי הסוכנים יחויבו לעבור קורסים שיאפשרו להם להיכנס לתחום בתום מבחן. נשיא לשכת סוכני הביטוח אודי כץ אמר: "אנחנו מנהלים מגעים מתקדמים ביותר עם הרגולטורים. נצליח לעורר את הענף ולהפחית את דמי הניהול לטובת הלקוחות".
יש לצין כי בבתי ההשקעות הפרטיים טוענים שעמלות ההפצה המשולמות לבנקים מנופחות ולעתים עולות על מחצית מדמי הניהול הנגבים מהלקוחות. עמלות ההפצה עומדות על 0.8% בקרנות מניות, על 0.4% בקרנות אג"ח ועל 0.2% בקרנות שקליות. יו"ר אפסילון בית השקעות שמואל פרנקל טען כי התשלומים לבנקים מורידים משמעותית את הכדאיות העסקית לניהול קרנות נאמנות. פרופ' האוזר היה קשוב לביקורת והודיע בשבוע שעבר על כוונתו לקצץ בחלק מהעמלות. יו"ר הרשות מוסמך על-פי חוק לקבוע את עמלות ההפצה שיושלמו לבנקים.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום בורסה ושוק ההון-
