מחקר: רשתות המזון בסכנה פיננסית בשל רווחיות נמוכה
התחרות הגוברת בין הרשתות הקמעונאיות במזון הובילה אותן למצב פיננסי מסוכן. מהרבעון הראשון של 2012 חלה ירידה תלולה של 25% ברווח התפעולי

עושים קניות. הרווחיות בסכנה. צילום: רויטרס
על-רקע הנתונים בססח מתריעה כי הענף שהיה מהיציבים במשק הישראלי הופך למסוכן יותר. "למרות העליהום על רשתות המזון הקמעונאיות, מרביתן מתנהלות עם מרווחים נמוכים מאוד. הרווח שנשאר לרשתות לאחר ניכוי ההוצאות עומד במרבית הרשתות על 4%-1% בלבד ביחס להכנסות, ונכון לסוף הרבעון הראשון של השנה הרווח
התפעולי עומד על ממוצע משוקלל של 3.6% מההכנסות לעומת 4.8% בתקופה המקבילה אשתקד".
עוד עולה מהבדיקה כי הרווח התפעולי המקובל במדינות הOECD לרשתות המזון עומד על כ-5%, וכי כל ירידה מרווח זה מגדילה את הסיכון הפיננסי של הרשת. "די בירידה של 1% בלבד ברמת המחירים לצרכן כדי להפחית את הרווח התפעולי של רשת קמעונאית בכ-30%", אומרים בחברה.
לדברי מנכ"ל בססח דוד מילגרום, "יכול להיות שמוצר מסוים ברשת כלשהי נמכר לצרכן במחיר גבוה מדי. יכול גם להיות שבסניף מסוים של רשת קמעונאות רמת המחירים גבוהה יחסית, אך בראייה כוללת של כמעט כל אחת מרשתות הקמעונות, אין רווחים עודפים המאפשרים הורדת מחירים כוללת".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
