דלתא: 2 מפעלים אוחדו ו-100 עובדים פוטרו
החברה תעבור לפעילות מצומצמת במתחם חדש בעיר. דלתא: "מתמקדים במחקר ופיתוח, הייצור השוטף יהיה בחו"ל". מכירות החברה ברבעון עלו ב-6%

חנות של רשת דלתא. בחו"ל זול יותר לייצר סיוון פרג'
הפיטורים נערכו ב-3 החודשים האחרונים כחלק מתהליך התייעלות. פעילות מפעל הגרביים בכרמיאל עוברת למפעלים בבולגריה ובסין ופעילות מפעל סריגת האל-תפר תעבור אף היא לסין. פעילות ייצור מצומצמת של דלתא תימשך במתחם חדש, שם תתקיים גם עיקר פעילות הפיתוח והמחקר הטכנולוגי של החברה. תהליך התייעלות זה צפוי לחסוך לחברה כמה מיליוני דולרים בשנה.
"האסטרטגיה הנוכחית שלנו היא שחוד החנית של הטכנולוגיה ימשיך להיות מיוצר פה בארץ. כך נוכל לשלוט טוב יותר ולפקח על תהליכי הפיתוח של מוצרים חדשים. אחרי שמוצרים אלו ייכנסו לייצור שוטף נעביר את הייצור שלהם לחו"ל לשם התייעלות", אמר ל-nrg עסקים סמנכ"ל הכספים של דלתא יוסי חג'ג'.
הוא הוסיף כי "הפעילות המצומצמת שתימשך בכרמיאל תיעשה תחת קורת גג אחת, מה שיאפשר
לנו לחסוך בהוצאות". הוצאות הארגון מחדש הכוללות איחוד אתרי הייצור ועלות הפרישה ופיטורי העובדים יהיו כ-1.6 מיליון דולר. כמו כן דלתא תפסיד מיליון דולר על ירידת ערך הרכוש הקבוע שברשותה.
זו אינה הפעם הראשונה שדלתא סוגרת מפעלים בישראל ומעבירה את הייצור לאסיה ולמזרח אירופה, כחלק מתהליך ההתייעלות שעוברת החברה בשנים האחרונות. ב-2005 סגרה החברה את המתפרה בכרמיאל ו-137 עובדות המפעל פוטרו. ב-2011 נסגר סופית מפעל דלתא "גיבור ספורט" בקריית שמונה, שפעל בעיר במשך 5 עשורים והעסיק בתקופת השיא כ-2,000 עובדים . כשנסגר נותרו בו 150 עובדים בלבד.
גם במקרים אלו פעילות הייצור הועברה למדינות בעלות כוח אדם זול יותר, מה שהחזיר את החברה לרווחיות. מתוצאות הרבעון השני של חברת ההלבשה התחתונה שפורסמו בסוף השבוע עולה כי דלתא נמצאת בעלייה רצופה במכירות זה 11 רבעונים. המכירות ברבעון עלו ב-6% ל-169 מיליון דולר והרווח הנקי עלה ב-9% ל-6 מיליון דולר.