טרה החלה לייצר חלב במחלבה חדשה בנתיבות
החברה צפויה להעביר למקום קווי ייצור מהמחלבה בתל-אביב. המלך יגדיל את נתח השוק שלה ואת היקף הייצור

מחלבת טרה בת"א. החברה תהפול לשחקן מרכזי יותר בענף החלב יהונתן שאול
לפני כחצי שנה החלה טרה בפעילות מינורית במחלבה החדשה, אך עד כה היא היתה רק חיתוך הגבינה הצהובה מתוצרתה. העברת ייצור החלב הטרי למחלבה החדשה צפוי לאפשר לטרה להגדיל את נתח השוק שלה בקטגוריה, כמו גם לפנות חלק מקווי הייצור ששימשו אותה עד כה במחלבה בתל-אביב לטובת הגדלת כמויות הייצור של מוצרים אחרים. חלב טרי נחשב למוצר שאינו נהנה ממיתוג או בידול ולכן תוכל טרה לגדול במכירות בקטגוריה גם ללא השקעה שיווקית משמעותית, מה שמהווה איום מחדש על המתחרה הגדולה תנובה.
מדובר בהשקה משמעותית עבור טרה, המייצרת עדיין במחלבה בתל-אביב ומתמודדת
עם העברת העובדים והפעלת שני אתרי ייצור במקביל. על-פי רוב העתקת מחלבה אורכת כשנה, שבמהלכה החברה פועלת במקביל בשני אתרי הייצור עד להשלמת המעבר. כושר הייצור במחלבה החדשה והידע שמקבלת טרה ממחלבת מולר צפויים לסייע למחלבה שבבעלות החברה המרכזית למשקאות להפוך לשחקן שלישי משמעותי עוד יותר בענף כמו גם לאפשר לה לחדור לקטגוריות נוספות בתחום החלב.
במרס נחשף ב-nrg עסקים כי עם השקת גבינה צהובה בפריסה דקה במיוחד העבירה טרה את חיתוך ואריזת המוצר לפס הייצור החדש שהוקם במחלבה שבנ.ע.ם. בטרה נערכו להשקה בעזרת הידע של מחלבת מולר בגבינות צהובות, זאת כדי לשבור את ההגמוניה של תנובה בקטגוריה. ניתן להעריך כי בתקופה הקרובה יחלו לפעול קווי ייצור נוספים במחלבה שבדרום ובטרה יפעלו להעתקת הייצור בהדרגתיות.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
