המשחטות צמצמו את פעילותן ל-4 ימים בשבוע
כדי למנוע את ירידת מחירי העוף, שהועלו כשבועיים לפני החגים, שחיטת העופות ואספקת מוצרי העוף לשווקים ולרשתות מתבצעות כעת 4 ימים בלבד בשבוע. מחירו של קילוגרם עוף לצרכן- 17-16 שקל
מהלך דומה מתבצע כמעט בכל שנה לפני ראש השנה ופסח, אך אחרי החגים יורד מחיר העוף שוב למחירו הבסיסי. אלא שהפעם נותר המחיר הגבוה בעינו גם לאחר החגים.

משחטת עופות. צילום: אלכס רוזקובסקי
לדברי אבשלום דולב, מרכז פורום סיטונאי העוף הטרי בישראל, מגדלי האפרוחים, מערכת הפטם והמשחטות סופגים הפסדים של מאות מיליוני שקלים בשנה, ומועצת הלול דנה בנושא זה כשנה וחצי על מנת למצוא פתרון לעניין: "על מנת להימנע מסגירת משחטות וממחסור בתוצרת הוחלט להקטין את מספר האפרוחים. מהלך זה הוביל לכך שיש פחות עופות לשחיטה ולכן יש לצמצם את ימי הייצור".
דולב טוען
עוד כי ההוצאה על הזנת העופות מהווה 70% מעלויות ייצור העוף, וכיוון שתערובות ההזנה התייקרו במהלך השנה ב-40% נוצר צורך בהעלאת מחיר של 28%, ואליה יש להוסיף התייקרות תשומות נוספות כמו אנרגיה ומים: "כל הענפים העוסקים בגידול בעלי חיים סובלים מהעלייה בעלויות הייצור. לראיה, המדינה העלתה את מחירי הלחם ואת מחיר החלב הגולמי, וכעת היא עומדת מול דרישתם של מגדלי הביצים למאכל להעלאת מחיר".
ניתן להעריך כי המשחטות ביססו את ההתייקרות החדה בין היתר על הסקירה שפרסם לאחרונה משרד החקלאות, ולפיה צפויה בקרוב עלייה של 17%-13% במחירי החלב ומוצריו, הביצים והעוף. זאת בשל השפעתו השלילית של מזג האוויר בעולם על מלאי הסחורות, העברת שטחי חקלאות לגידול מזון לטובת צורכי אנרגיה והתנהלותם של הספקולנטים.
במשרד החקלאות העריכו אז כי לנוכח מחירי הסחורות ומתוך הערכה כי הם ימשיכו לעלות עד סוף השנה יעלו מחירי החלב לצרכן ב-13%, מחירי העוף ב-14% ומחירי הביצים ב-17%. במשרד ציינו עוד כי לקראת סוף השנה יהיו המחירים גבוהים משמעותית מהמחירים היום, וכי עליית מחיר המזון לבעלי חיים עשויה לגרום בתקופה הקרובה לעלייה במחירי החלב והבשר.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
