הכוח הכתום: תנו לילדים שלכם בטטה

בטטה נחשבת לירק בריא במיוחד, מלא בויטמין A שאחראי בין השאר על גדילה תקינה. קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לשווק אותה לילדים וגם מתכון טעים ובריא

nrg מעריב | 16/11/2011 9:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבטטה היא ירק עמוס בויטמינים. הכתום של הבטטה נובע משפע עצום של הפיגמנט הכתום בטא-קרוטן, המשמש גם כחומר מוצא לויטמין A. די במנת בטטה מבושלת, הקטנה מ-100 גר', כדי לספק את מלוא המנה היומית המומלצת של ויטמין A לילדים.
בטטה.
בטטה.  צילום: ראובן קסטרו

ויטמין A, חיוני להתפתחות איברים מסוימים בעובר, ולגדילה תקינה. כמו כן, הוא חיוני לראייה תקינה, וממלא תפקיד חשוב בשמירה על תפקוד מערכת החיסון ועל שלמות תאי העור.

מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטה העברית, הראה שקצב הגדילה לגובה, של ילדים נמוכי קומה, שהקפידו על צריכת ירקות כתומים כגון גזר, דלעת ובטטה, היה גבוה יותר, מאשר קצב הגדילה בקרב ילדים שאכלו באופן לא מאוזן. לאחרונה נמצא במחקרים ראשוניים, כי ויטמין A חיוני אף ללמידה ולזיכרון ויתכן כי בלעדיו, האזור במוח האחראי ליצירת הזיכרון, אינו מתפקד כראוי.

שלל הפיגמנטים הכתומים והסיבים התזונתיים בבטטה, יסייעו באיזון רמות הכולסטרול בדם, בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ובהפחתת הסיכון לסרטן.

ויטמינים חיוניים נוספים בבטטה:  שפע ויטמינים מקבוצה B, ויטמין C, וויטמין E.
מינרלים חיוניים בבטטה: ברזל, אשלגן ומגנזיום.

הנתונים באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים.

כדאי ורצוי לשלב בטטה במגוון מאכלים. אז איך גורמים לילדים לאהוב אותה? הנה כמה טיפים:

1. אם אתם מכינים לילדיכם צ'יפס, נסו לגוון ולשלב יחד עם הצ'יפס הרגיל מתפוחי האדמה גם צ'יפס מבטטה. טעמו של הצ'יפס הבטטה מיוחד ומתקתק והוא יוסיף צבעוניות מפתה לצלחת.

2. להכנת צ'יפס אפוי, חתכו בטטה ותפוחי אדמה לרצועות (אפשר גם עם הקליפה), ערבבו עם מעט שמן זית ומלח (אפשר לערבב גם עם תבלינים נוספים או עשבי תיבול) ואפו בחום של 200 מעלות. 

3.  ילדים נוטים לערבב קטשופ עם כל דבר...גם עם פירה. הקטשופ נותן לפירה גוון
כתום וטעם מתקתק. הכינו פירה המורכב מ 80% תפוחי אדמה ו-20% בטטה, התוצאה תהייה דומה.

4.  ילדים אוהבים תפוחי אדמה בצורות שונות: פירה, צ'יפס, לביבות, ופשטידות. את כל
אלה ניתן להכין גם מבטטה.
מועצת הצמחים
לביבות בטטה. מועצת הצמחים
לביבות בטטה עם רוטב יוגורט-שמיר

חנוכה מתקרב וריח הלביבות והסופגניות כבר נישא באוויר. הבטטה מנפקת מעין פנקייקס מתקתקים, בגוון זהוב עשיר ובטעם שילדים מחבבים במיוחד. ההכנה קלה, הטיגון במחבת טפלון מאפשר שימוש במעט מאוד שמן וילדים גדולים ישמחו לעצב את הלביבות בעצמם.

אפשר להגיש את הלביבות בשילוב עם יוגורט או עם יוגורט מתובל כמו במתכון, ואפשר גם להגיש אותן עם סילאן, דבש, רוטב מייפל או זרויות בסוכר חום.

החומרים (ל-25 לביבות):

800 גרם בטטה
3 ביצים
4 כפות קמח
מלח, פלפל
1 כפית סוכר חום
מעט שמן לטיגון

לרוטב:

1 גביע יוגורט
קורט מלח
1 כף שמיר קצוץ

ההכנה:

1.  קולפים את הבטטות, חותכים לחתיכות גדולות ומבשלים במעט מים עד שהן רכות מאוד. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה.

2. מועכים היטב בעזרת מועך תפוחי אדמה או במזלג, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים.

3. מחממים

מעט מאוד שמן במחבת טפלון גדולה. מניחים כפות מהתערובת על המחבת ומשטחים ללביבות עגולות. מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.

4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הלביבות או יצוק עליהן.

המתכון באדיבות ענף הירקות במועצת הצמחים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ירק החודש

צילום: שאטרסטוק

מידע, טיפים ומתכונים שיעזרו לשכנע את הילדים לטעום מירקות העונה

לכל הכתבות של ירק החודש

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

עוד ב''ירק החודש''

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים