מתוק לו: איך גורמים לילד לאכול פחות ממתקים?
הילד מפריז בצריכת הממתקים? הגיע הזמן לצמצם בכמויות. הנטורופתית מילה יופה עם טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם האתגר
ממתקים מכילים כמויות גדולות של סוכר שמחליש את המערכת החיסונית, מרוקן את הגוף ממאגרי ויטמינים שחיוניים במיוחד לגדילה ולהתפתחות תקינה, פוגע בשיניים, גורם להשמנת יתר ולאקנה.
ממתקים מכילים גם שומני טראנס, תוספות מלאכותיות כמו צבעי מאכל, חומרי שימור, מתחלבים, וחומרים בעייתיים נוספים שנקשרו כבר למספר בעיות בילדים, ביניהן הפרעות קשב וריכוז, אלרגיות, היפראקטיביות ואפילו סרטן.
הפחתה בצריכת הממתקים של ילדים שהורגלו באכילה יומיומית שלהם, היא משימה לא פשוטה עבור כל הורה. אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי למזער את הנזק? הנה כמה דרכים מעשיות:

כדאי להקפיד על פיזור נכון של ארוחות על פני היום. שלוש ארוחות קטנות, בעלות אינדקס גליקמי נמוך (שמכילות פחמימות שמתפרקות לאט) כמו: דגנים מלאים, קטניות, אגוזים,
כשהפיתוי נמצא מול העיניים – קשה לנו להתעלם ממנו. צרו יחד עם ילדיכם מגירת ממתקים בריאה יותר, הכניסו אליה פירות יבשים שונים, חטיפי חלבה, מטבעות שוקולד איכותי. טיילו עם הילד בחנות טבע או בחנות תבלינים ותנו לו לטעום ולבחור לבד את הממתקים הטבעיים המועדפים עליו.

הכניסו לתפריט הארוחה מזונות ותבלינים מתקתקים שיווסתו את החשק למתוק. בטטה ודלעת בתנור, תפוח ואגס אפויים עם קינמון, אורז עם צימוקים או חמוציות, וכל שילוב של מתוק בריא בתוך הארוחה.
אל תרגילו את הילדים לקינוח בסוף הארוחה על בסיס יומי! קינוח הוא לא פרס על סיום האוכל מהצלחת, ובטח שלא פרס על אכילת ירקות.
הסבירו לילדים על נזקים פוטנציאליים בשפה אותה הם מבינים. הסבירו שממתקים מזיקים לשיניים, שהם יכולים לגרום להם להיות עייפים או חולים. לילדים גדולים יותר ניתן להסביר על הקשר בין אכילת ממתקים לבין השמנה או הופעת אקנה. במקביל, חשפו אותם למתוקים טבעיים והדגישו את היתרונות שלהם.
אפשר להכין יחד כדורי תמרים, אגוזים או פירות מצופים בשוקולד איכותי, מאפינס מקמח מלא. נסו להיות יצירתיים: ארטיק ביתי שעשוי ממלון טחון עם נענע, או פרי שנעוץ על מקל ומצופה בשוקולד איכותי (כמו סוכרייה על מקל), שיפודי פירות צבעוניים ועוד.

הרשתם כבר לילד לאכול ממתק? נסו למצוא את "הרע במיעוטו" - שימו לב לרכיבי הממתק (לא לערכים התזונתיים, אלא לרכיבים עצמם). מה נמצא ראשון? סדר הרכיבים מושפע מהכמויות של כל רכיב בממתק. למשל, אם הסוכר הוא הראשון, משמעות הדבר שהוא הרכיב הדומיננטי בממתק.
שימו לב שהממתק לא מכיל שומן טראנס, שומן צמחי מוקשה או צבעי מאכל. יש חומרים שאותם אתם לא מזהים? חפשו אותם באינטרנט! אם המוצר מכיל הרבה רכיבים שלפניהם מצויינת האות E, וותרו עליו, ובחרו ממתק אחר.