אופים עם הילדים: 3 מתכונים מתוקים
ספרה החדש של דנית סלומון - "ילדים אופים" - מיועד לילדים שרוצים ללמוד לאפות אבל לא רק להם. אופים מתחילים, בכל גיל, ישמחו להיעזר בו בצעדיהם הראשונים לעבר תנור האפייה. 3 מתכונים למתוקים שאפשר להכין עם הילדים בימי החופש

החומרים:

150 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח,( חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו לפחות, שבור לקוביות
1 כוס מים רותחים (מהקומקום)
1¼ כוסות סוכר
6 כפות (30 גרם) אבקת קקאו
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1½ כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפייה
קורט נדיב של מלח
עיטורים לבחירה:
שבבי שוקולד חום ולבן, סוכריות צבעוניות, קרוקנט, קצפת ועוד
ההכנה:
.1 מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170מעלות.( מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, או תבנית מרובעת עמוקה 24x24 בנייר אפייה.
.2 שמים את קוביות החמאה ואת קוביות השוקולד בקערת הערבוב ויוצקים עליהן את המים הרותחים - מקפידים שכל הקוביות יהיו שקועות במים. משהים 5 דקות, כדי להניח לשוקולד ולחמאה להתמוסס בחום המים.
.3 מערבבים את תכולת הקערה במטרף לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הקקאו וממשיכים לטרוף עד שהסוכר והקקאו נמסים בתערובת. מורידים חצי כוס מהתערובת לכלי נפרד ושומרים לציפוי העוגה.
.4 מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד - אחת בכל פעם - וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל.
.5 מנפים יחד לתוך הקערה קמח,
6. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. אם פני העוגה כבר אפויים והמרכז עדיין נוזלי, אפשר להניח על התבנית דף של נייר אפייה, כדי שפני העוגה לא ייחרכו.
.7 מוציאים את העוגה מהתנור בידיים מוגנות בכפפות או במטליות, ומניחים את התבנית על רשת מתכת או על משטח מבודד חסין-חום.
.8 מערבבים את חצי כוס הקרם השמור ויוצקים על העוגה החמה. מצננים לגמרי. שומרים מחוץ למקרר (כמו כל עוגות השוקולד, העוגה מתקשה בקירור.(
9. ניתן לעטר בשבבי שוקולד בסוכריות צבעוניות, בקרוקנט, בפרחי קצפת, או בכל עיטור אחר לפי הטעם וכיד הדמיון.

המצרכים (לכ48- עוגיות):
200 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח) בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
½ כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
¾ כוס שוקולד-צ'יפס
ההכנה:
.1 שמים חמאה, אבקת סוכר תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת בקערת ערבול גדולה ומערבלים במיקסר במהירות בינונית לתערובת אחידה.
.2 מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לערבל עד שהקמח נבלע בחמאה ונוצרת תערובת פירורית.
.3 מוסיפים לבצק את השוקולד-צ'יפס ומערבלים במהירות איטית, רק עד שהם מתפזרים בבצק בצורה אחידה. אוספים את הבצק ומהדקים אותו בידיים לגוש אחיד נותנים לבצק לנוח בקערה 30 דקות.
.4 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
.5 מחלקים את גוש הבצק לשלושה חלקים שווים. מגלגלים כל אחד מהחלקים על משטח חיתוך - בכפות ידיים נקיות ויבשות - לגליל בעובי אחיד שאורכו 16 ס"מ (הבצק נוח מאוד לטיפול ואיננו נדבק לידיים).
6. בסכין חדה פורסים כל גליל ל16- פרוסות שוות בעוביין. משכיבים את הפרוסות בתבניות המוכנות - משאירים רווחים גדולים בין הפרוסות. משטחים כל פרוסה במכה קלה בפטיש שניצלים.
.7 אופים במשך 25-22 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב חיוור אם מכניסים את שתי התבניות יחד לתנור טורבו, מחליפים את מיקומן אחרי 15 דקות אפייה. מצננים את העוגיות לגמרי לפני שמעבירים אותן למכל אטום לאוויר.

החומרים לעוגות:
110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¾ כוס סוכר חום מהודק
¼ כוס סירופ מייפל (רצוי 100 אחוז טהור)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים טרופות
7/8 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט נדיב של מלח
¼ כוס לא-מהודקת של שבבי קוקוס מתוקים + 3 כפיות לזרייה על תחתית השקעים
3 כפות פקאנים קצוצים דק (לא הכרחי)
חומרים לגנאש ולעיטור:
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו לפחות, שבור לקוביות
1 כף סירופ מייפל
2 כפיות סירופ תירס בהיר (לא הכרחי)
שבבי קוקוס מתוקים (לבנים)
פתיתי קוקוס קלויים מתוקים (חומים)
ההכנה:
.1 מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. ממיסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה מאוד כשהחמאה מתחילה להתמוסס, מוסיפים את הסוכר ואת סירופ המייפל ומערבבים עד שהחמאה והסוכר נמסים לגמרי. מסירים מיד מהאש, מוסיפים וניל ומערבבים במשך 3-2 דקות.
.3 מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, עד שהן נבלעות לגמרי בתערובת החמאה.
.4 מנפים על תערובת המייפל קמח, אבקת אפייה ומלח, וטורפים רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים ¼ כוס שבבי קוקוס מתוקים ופקאנים (אם משתמשים) ומערבבים בכף.
.5 זורים מעט שבבי קוקוס על תחתית כל שקע של תבנית 8 שקעים מסיליקון (זה מבטיח שהעוגות ייחלצו בקלות.( מחלקים את תערובת המייפל בין השקעים של התבנית (נוח להיעזר בשק זילוף חד-פעמי.( כדי להבטיח חלוקה שווה - ממלאים קודם עד חצי גובה השקעים ואחר כך מחלקים את השארית בין השקעים. אם משתמשים בתבנית מלבנית, יוצקים את כל תערובת המייפל לתבנית ומיישרים את פניה.
.6 אופים בשליש התחתון של התנור במשך 20-18 דקות (30-25 דקות לעוגה מלבנית,( עד שמרכז העוגות קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות. מחלצים את העוגות מהשקעים ומניחים על רשת מתכת מעל מגש נקי. מצננים לגמרי.
.7 להכנת הגנאש: מחממים שמנת, חמאה, שוקולד, סירופ מייפל וסירופ תירס בסיר קטן מעל להבה נמוכה מאוד. בוחשים לתערובת חלקה ומבריקה, מעבירים לקערית ומשהים לצינון, עד שהזיגוג מסמיך מעט. מערבבים מדי פעם, כדי לשמור על מרקם חלק ואחיד.
.8 יוצקים את הגנאש על העוגות - אני עושה את זה בשלושה סיבובים, כדי להבטיח שכבה עבה של ציפוי שוקולדי. יוצקים כפית מהגנאש על חלקה העליון של כל עוגה ונותנים לו לנזול לצדדים; יוצקים כפית נוספת על כל עוגה, לפי הסדר, ואז סיבוב שלישי.
.9 מעטרים במעט שבבי קוקוס לבנים או פתיתי קוקוס חומים על מרכז כל עוגה. משהים עד שהגנאש מתייצב.
המתכונים מתוך הספר "ילדים אופים", דנית סלומון, הוצאת קוראים.