הלביבה שהתגלגלה: מתכון בסיסי ללביבות גבינה
בסימן סוף שבוע חגיגי, קבלו מתכון בסיסי ללביבות גבינה שאפשר להפוך למתוקות או מלוחות ולשדרג בעזרת תוספות אהובות. הילדים ילקקו את האצבעות
תוכלו לגוון בטעמיהן, להוסיף מתוק או מלוח, צימוקים או רוטב פסטו. אפשר להמציא מיני תוספות וגיוונים, אפשר לטגן או לאפות. הרשו לעצמכם להיות יצירתיים. בכל מקרה הן יחטפו במהירות, וזאת בהתחייבות.
מצרכים למתכון הבסיסי:
חבילת גבינה לבנה חצי קשה המתאימה לאפייה
2 ביצים
חצי כוס קמח
תוספות לבחירה:
1. לגרסה המתוקה:
2 כפות סוכר עם גרידת לימון או צימוקים
2. לגרסה המלוחה:
לבחירתכם: מעט מלח או 3 כפיות רוטב פסטו, 3 כפיות ממרח עגבניות מיובשות

1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים לביבות בידיים מעט רטובות.
2. לבחירתכם 2 שיטות הכנה:
אפייה:
אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שעליה שכבה דקה של פירורי לחם שימנעו הידבקות של הלביבות לנייר.
אופים כ-15 דקות בחום של 160 מעלות, או עד שהלביבה מזהיבה מעט מלמעלה.
טיגון:
במידה ומחליטים לטגן, חשוב לוודא שהשמן מספיק חם לפני הכנסת הלביבה למחבת. ככל שהשמן חם יותר כך הלביבה תספוג פחות ממנו. מאידך, הזהרו לא לשרוף את השמן. לאחר שהלביבה מוכנה יש להניחה על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
המתכון באדיבות נטע בירן, דיאטנית קלינית למועצת החלב.