הלביבה שהתגלגלה: מתכון בסיסי ללביבות גבינה

בסימן סוף שבוע חגיגי, קבלו מתכון בסיסי ללביבות גבינה שאפשר להפוך למתוקות או מלוחות ולשדרג בעזרת תוספות אהובות. הילדים ילקקו את האצבעות

nrg מעריב | 14/12/2012 7:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחג החנוכה כולנו נהנים משלל מאכלים נהדרים: סופגניות עסיסיות או לביבות בשלל טעמים. למרות זאת, כדי לשמור על תזונת הילדים, עלינו להקפיד לא לצאת מאיזון. הנה מתכון קל ובריא ללביבות גבינה שרצוי להגיש לצידן מבחר גבינות וירקות.

תוכלו לגוון בטעמיהן, להוסיף מתוק או מלוח, צימוקים או רוטב פסטו. אפשר להמציא מיני תוספות וגיוונים, אפשר לטגן או לאפות. הרשו לעצמכם להיות יצירתיים. בכל מקרה הן יחטפו במהירות, וזאת בהתחייבות.
לביבות גבינה

מצרכים למתכון הבסיסי:

חבילת גבינה לבנה חצי קשה המתאימה לאפייה

500 גרם
2 ביצים
חצי כוס קמח

תוספות לבחירה:

1. לגרסה המתוקה:

2 כפות סוכר עם גרידת לימון או צימוקים

2. לגרסה המלוחה:

לבחירתכם: מעט מלח או 3 כפיות רוטב פסטו, 3 כפיות ממרח עגבניות מיובשות

בני גם זו לטובה
לביבות גבינה. בני גם זו לטובה
ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים לביבות בידיים מעט רטובות.

2. לבחירתכם 2 שיטות הכנה:

אפייה:

אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שעליה שכבה דקה של פירורי לחם שימנעו הידבקות של הלביבות לנייר.

אופים כ-15 דקות בחום של 160 מעלות, או עד שהלביבה מזהיבה מעט מלמעלה.

טיגון:

במידה ומחליטים לטגן, חשוב לוודא שהשמן מספיק חם לפני הכנסת הלביבה למחבת. ככל שהשמן חם יותר כך הלביבה תספוג פחות ממנו. מאידך, הזהרו לא לשרוף את השמן. לאחר שהלביבה מוכנה יש להניחה על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. 

המתכון באדיבות נטע בירן, דיאטנית קלינית למועצת החלב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

מדורים