טעם החיים: האוכל החי
השף גיל הררי שואף להביא את בשורת האוכל החי (Raw Food) לכל בית בארץ, ונושא ברמה את דגל התפריט המורכב מזרעים, נבטים, ירקות ופירות יבשים. אז תכינו את מעבד המזון, וקדימה לסדנה

הנה הוא מגיש לכל אחד פרוסת מלפפון מכוסה בממרח אדמדם, והבעת פליאה ועונג מתפשטת על פני הנוכחים. כולנו הסכמנו פה אחד (מלא) שהמאכל הפשוט הזה ממש טעים ומפתיע. ועכשיו השף גיל הררי חזר להכין סבב נוסף של הממרח המכונה ברפרטואר שלו "פאטה דמוי סלמון", ותוך דקתיים חזרנו לנשנש.
המקום: בית פרטי בהוד השרון, האירוע: סדנת "אוכל חי" עם טעימות והדגמות של השף הררי - שלרוב המשתתפים הייתה חשיפה ראשונה לרזי השיטה - המסביר שהתפריט יורכב מזרעים, נבטוטים ונבטים, ירקות, פירות ופירות יבשים.
על פי השיטה, אין מחממים את חומרי הגלם מעל 40 מעלות, כדי לשמור על ערכם הבאריאות ומרכיביהם, האנזימים, הוויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו. בתום הסדנה יצאנו שבעים אך קלילים וטעוני אנרגיה.
כדרכם של טרנדים רבים אחרים, גם בשורת "האוכל החי" הגיעה אלינו מארצות-הברית. שם ה"רו פוד" - שיטה שפיתחה אן ויגמור - כבר התערה והפך לדרך חיים, בעיקר בקליפורניה ובניו יורק.
שש מסעדות המתמחות ב"רו פוד" כבר נפתחו בניו יורק, והיד עוד נטויה. השף הררי חזר ארצה לאחר שהות בת שמונה שנים בארצות-הברית, בה התוודע למטבח הבריאותי על גרסותיו השונות וסיגל אותו לעצמו כדרך חיים.
הררי עצמו נחשף לנושא על ידי אחת מלקוחותיו הקבועות, כשהיה בעל בית קפה קטן בבוסטון. בעקבות זאת, השתלם בתחום האוכל החי והחל לפתח מתכונים שעליהם מבוסס הרפרטואר שלו בסדנאות שהוא מעביר, ובאוכל מוכן שהוא מבשל ומשווק ללקוחות פרטיים.
הוא מעיד על עצמו שפעם נהנה לאכול בשר וצרך מוצרי חלב עשירים. יום אחד החליט לעבור שינוי, ומאז, לדבריו, "להיות טבעוני זו דרך חיים עבורי. הבנתי שכל מה שאכלתי עד אז לא היה נכון לגוף שלי".
גם אשתו של השף הררי, תמי מחנאי, מוזיקאית וזמרת, אימצה את השיטה: "בעבר סבלתי מבעיות עיכול ומעודף משקל, ולמרות שלא פניתי לאוכל הזה בגלל בעיות משקל - שבוע אחרי שהתחלתי לאכול לפי השיטה, הרגשתי אושר גדול, כאילו הגוף אומר לך תודה. הרגשתי שאני מקבלת המון אנרגיה" היא מספרת.
הררי, בן קיבוץ רמת השופט, למד בישול ב"דביר" בחיפה. בשנים שבהן שהה בארצות-הברית ניהל שירות הסעדה כשר לאירועי הקהילה היהודית, ובמקביל היה, כאמור, בעליו של בית קפה צמחוני קטן בבוסטון.
אחת הלקוחות הקבועות שוחחה עמו על רזי "האוכל החי" והוא החל להתעניין בנושא ולהשתלם בו. מאז עבד כשף ראשי ב"הול פוד" (WHOLE FOOD) ניו יורק, רשת המזון האורגני הגדולה ביותר בארה"ב.
במסגרת זו היה הראשון ברשת שהנחה סדנאות "אוכל חי" והכניס לחנויות הרשת מנות מוכנות למכירה. "המודעות לאוכל בריא בישראל תופסת תאוצה, ואני מגלה פתיחות לנושא", הוא אומר באופטימיות.
הררי מכין כעת ומשווק ארוחות מוכנות עד הבית, ומתפעל קייטרינג לאירועים קטנים, כולל קייטרינג אורגני.במקביל הוא מקיים סדנאות "רו פוד" ואוכל טבעוני לקבוצות (וגם למשפחות) במטבחן הפרטי
לפרטים נוספים בטל': healthyfood,054-6635983. לנו הוא מעניק כאן מתכונים לארוחה טבעונית שלמה, המשלבת מנות "אוכל חי" ומנות צמחוניות בדגש בריאותי.
פירות יבשים מכילים סוכר מרוכז, ולכן מומלץ להשרותם במים לפני האכילה.
פירות מתעכלים במהירות, ולכן לא מומלץ לאכול אותם כקינוח בסיום הארוחה אלא עדיף לאכול אותם כשעה
וחצי לפני או אחרי הארוחה.
מלון ואבטיח מתעכלים במהירות, לכן לא מומלץ לאכול אותם עם פירות אחרים.
הקינמון
סירופ אגבה (מהקקטוס המקסיקני המשמש בתעשיית הטקילה) הוא בעל ערך גליקמי נמוך, ולכן משמש כממתיק
טבעי בריא, ומתאים גם לחולי סוכרת
את כל הזרעים עדיף להנביט, כך ערכם התזונתי גדל. נבטי מש הם מקור מצוין לחלבון מלא.
החומרים ל-4-3 מנות:
2 כוסות עדשים ירוקות מושרות לשעתיים במים קרים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי כרישה חתוכים לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
1 לימון חתוך לרבעים
1/2 כפית חוואיג' למרק
1 כפית כמון
מלח לפי טעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
2 כפות שמן זית
3 ליטר מים
ההכנה:
1. מקפיצים את הירקות בשמן זית עם התבלינים למספר דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הלימונים ועלי הדפנה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
3. מוציאים את עלי הדפנה והלימונים וטוחנים מחצית מכמות המרק, מחזירים לסיר ומגישים.

החומרים ל-4-3 מנות:
1 כוס כוסמת
2 סלקים בגודל בינוני
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית
מלח לפי טעם
11/2 כוסות מים רותחים
ההכנה:
1. מבשלים את הכוסמת בסיר על להבה נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המים ומכסים (הכוסמת מוכנה כאשר מתאדים כל המים).
2. מבשלים את הסלקים עד שהם מתרככים, ומקררים אותם.
3. מקפיצים את הבצל עד שהוא משחים, חותכים את הסלקים לקוביות קטנות ומערבבים עם הכוסמת והבצל. מוסיפים את הפטרוזיליה והמלח.

החומרים ל-4-3 מנות:
2 כוסות חיטה מונבטת (או טרייה, בהתאם לאפשרות הבישול שבוחרים)
1/2 כוס חמוציות
1/4 כוס פקאנים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית מלח ים
ההכנה:
אפשרות ראשונה, עם חיטה מונבטת:
1. משרים את החיטה במים למשך לילה. מסננים ומשאירים במסננת למשך יום. 2. דואגים להרטיב את החיטה פעמיים-שלוש ביום. החיטה מנביטה נבטונים קטנים ואז חולטים במים עד רתיחה ומסננים.
3. מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים.
אפשרות שנייה, עם חיטה טרייה:
1. מבשלים את החיטה במים עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה.
2. מסננים, מקררים, מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים.
11/2 כוסות אגוזי מלך
2 גבעולי סלרי גדולים
1 פלפל אדום
1 כפית רוזמרין טרי
1/2 כפית מלח ים
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבל ממרח חלק.
הצעות הגשה: כתוספת לסלט, מגולגל בתוך עלי חסה ועלים ירוקים אחרים, או כממרח על קרקרים.