תיאבון לאימון נכון
כמה שעות אחרי אימון צריך לאכול ומה? כמה ביצים, כמה שומנים, ומה החשיבות המיוחדת של פחמימות? מדריך חדש של "קלוגס" מספק את כל התשובות
אם לא אוכלים מספר שעות לפני האימון, שורפים יותר שומן.
תשובה: לא נכון
הסבר: כאשר לא אוכלים לפני האימון במשך שעות רבות, מאגרי הגליקוגן יהיו מדולדלים בתחילת הפעילות. במצב זה, לאו דווקא השומן יהווה מקור אנרגיה עיקרי, אלא השרירים עלולים להתפרק כדי לספק חלבון כמקור אנרגיה חלופי. כלומר, במקום לשרוף שומן אנו עלולים לגרום לירידת המסת השריר, שזו לא בדיוק מטרתו של האימון.
לאחר אימון כדאי לחכות שעתיים לפני שאוכלים כדי שהגוף ישרוף יותר שומן.
תשובה: לא נכון
הסבר: צום לאחר אימון לא מעודד שרפת שומן אלא פוגע בבניית השרירים. אם נחכה שעתיים אחרי האימון ורק אז נאכל, הגוף יפתח תנגודת לאינסולין ואפקט הבניה יפגע. התוצאה הסופית עלולה להיות פחות בניית שריר ופחות שרפת שומן בעקבות האימון.
שתיה בזמן אימון עוצרת את שריפת הקלוריות.
תשובה: לא נכון
הסבר: אין קשר בין שתיה בזמן אימון לשריפת קלוריות. שימו לב כי שתיה נכונה במהלך הפעילות יכולה למנוע מצבי התייבשות ולהבטיח אימון טוב ואיכותי יותר.
אחרי אימון צריך לאכול רק חלבון כי הוא אבן הבניין של השריר.
תשובה: לא נכון
הסבר: חשוב לשלב חלבון ופחמימות בארוחה שלאחר האימון. החלבון מהווה את אבן הבניין לבניית השרירים
ככל שאוכלים יותר חלבון השרירים יהיו יותר גדולים.
תשובה: לא נכון
הסבר: לגוף יש כמות מוגבלת של חלבון שהוא יכול לנצל לבניית השרירים. אכילה של כמות גבוהה מדי של חלבון בארוחה אחת, תגרום לעודפים להפוך לפחמימות או אפילו לשומן.
שקילה מיד לאחר האימון מעידה על כמה שרפנו באימון.
תשובה: לא נכון
הירידה במשקל לאחר אימון נובעת אך ורק מאיבודי נוזלים ולא מהווה עדות לשריפת הקלוריות. היא כן מהווה מדד טוב לכמות הנוזלים שאנו צריכים לשתות אחרי הפעילות על מנת להחזיר לגוף נוזלים שאיבד בזעה.
אם רוצים לרזות, צריך להימנע מפחמימות בתפריט.
תשובה: לא נכון
הפחמימות הן המקור האנרגטי החשוב ביותר לביצוע פעילות גופנית. הימנעות מפחמימות בתפריט היומי או צמצומם מאד, עלולה לפגוע באיכות האימון ובהתאוששות שלאחריו.
אסור לאכול בלילה, גם אם סיימנו אימון מאוחר.
תשובה: לא נכון
תמיד חייבים לאכול אחרי אימון על מנת לסייע לבניית השרירים, גם אם סיימנו בלילה. סיום אימון מאוחר והליכה לישון בלי לאכול אחריו תוביל לפירוק השריר במקום לבנייתו, בשל המחסור במקורות האנרגיה ואבני הבניה.
כל עוד לא מרגישים רעב אחרי אימון, לא צריך לאכול.
תשובה: לא נכון
לאחר פעילות גופנית יש בגוף רמה גבוהה של הורמוני סטרס הגורמים לתחושה של חוסר תאבון. אם נחכה לתחושת הרעב, אנו עלולים לפספס את "חלון ההזדמנויות". לכן חשוב להקפיד לאכול אחרי אימו, תוך 45 דקות, ולא לחכות לתחושת הרעב.
מי שעושה ספורט יכול לאכול הכל כי שרף הרבה קלוריות.
תשובה: לא נכון
הסבר: אכילה לא מבוקרת של "כל מה שרוצים" בשילוב עם פעילות גופנית, לא תאפשר בהכרח הרזיה וחיטוב, למרות שריפת הקלוריות. דווקא אם נקפיד לתת לגופנו את אבות המזון להם הוא זקוק (לאו דווקא להציף אותו בשומנים) נוכל לראות את אפקט האימון טוב יותר.
אימון על הבוקר על בטן ריקה שורף יותר שומן.
תשובה: לא נכון
הסבר: כל אימון גופני דורש אנרגיה. כלל שרמת האימון גבוהה יותר, הגוף מוציא יותר אנרגיה. כאשר מתחילים אימון לאחר שנת לילה, כלומר לאחר צום ממושך, מאגרי האנרגיה בגוף נמוכים וקיים חשש שבעת ביצוע הפעילות הגוף יפרק שריר ולו דווקא שומן. ככל שרמת העצימות של האימון גבוהה יותר, כך החשש עולה. לכן, חשוב מאד להקפיד לאכול פחמימות לפני תחילת כל אימון, במיוחד בבוקר.
ביום שלא מתאמנים, לא צריך לשים לב למה שאוכלים.
תשובה: לא נכון
הסבר: בנית השריר נמשכת 24 שעות ולפעמים אפילו 48 שעות לאחר סיום האימון. מכאן שביום שלאחר האימון הגוף עדיין עוסק בבנייה והתאוששות מהאימון של יום קודם, לכן חייבים להמשיך ולאכול בצורה נכונה מבחינת סדר היום ויחס אבות המזון.
1000 קלוריות משוקולד או מחלבונים הן עדיין 1000 קלוריות
תשובה: לא נכון
הסבר: למרות שקלוריה היא יחידת אנרגיה זהה עבור כל אבות המזון, היכולת של הגוף להשתמש במזון שונה מאד. כאשר אוכלים חלבון, הגוף יכול לבנות ממנו שרירים ורקמות נוספות, כאשר אוכלים שומן, הוא יכול לספק אנרגיה אך לא להוות אבן בניין לשרירים (יכול לבנות רק רקמת שומן). לכן אומנם הקלוריות דומות אך התוצאה הסופית שהגוף יבנה (רמת שומן או רקמת שריר) שונה מאד.