ניתוח פלסטי לאחר לידה: האם כדאי ומתי?
נשים רבות מחפשות אחר הדרך לחזור למראה הישן, אך לא כולן מודעות לשינויים ההורמונליים שמגבילים אותן

"רק בתום שישה חודשים של פעילות גופנית ואכילה נכונה, ניתן להתייעץ עם מומחה לכירורגיה פלסטית אודות האפשרויות המוצעות לשיפור המראה", מבהיר ד"ר נמרוד פרידמן, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית.
"השינויים ההורמונליים בהריון ובהנקה מביאים לצמיחה של בלוטות החלב בשד וכתוצאה מכך לגדילת השד. לאחר הלידה והפסקת ההנקה ייתכנו שינויים כגון: צניחה, ריקון ופגיעה בצורת השד, המלווים גם בגדילת העטרות ובפיגמנטציה שלהן.
"ניתן באמצעות ניתוח פלסטי להרים, לעצב, להקטין במידת הצורך או להגדיל את השדיים ולשוות להם שוב צורה זקופה ואסתטית. חשוב להמתין חצי שנה ממועד הלידה או סיום ההנקה, שכן זהו הזמן שנדרש לשד לקבל את צורתו הסופית".
לאחר תהליך הלידה וההיריון, עוברים גם על עור הפנים מספר שינויים. אחת התופועת האופייניות לתקופת ההיריון, היא פעילות מוגברת של המערכת הפיגמנטרית, כשעל עור הפנים מתחילים להופיע כתמים ונקודות שונות. בבעיות הפיגמנטציה ניתן לטפל במשחות מקלפות ומבהירות ובטיפולי פילינג שונים. בנפילת העור ובהתווספות קמטים ושקעים חדשים אפשר לטפל בעזרת חומרי מילוי ובוטוקס.
"לעתים ההיריון עלול לגרום להצטברות ממוקדת של שומנים באיזור המותניים, הירכיים והבטן", מוסיף פרידמן, "במידה שלאחר החזרה למשקל האופטימלי לא נעלמים מצבורים
"כמו כן, עליה רבה במשקל וקרעים בעור יחד עם השפעות גנטיות שונות, גורמים לרפיון ניכר בבטן התחתונה. ניתן לתקן זאת במידת הצורך בניתוח למתיחת בטן. בניתוח מבוצע הידוק של שרירי הבטן, והסרה של עודפי עור ושומן מהבטן התחתונה".
לדברי ד"ר פרידמן, "הצלקת בדרך כלל ארוכה אך עדינה ומשתלבת היטב במראה החדש. נשים רבות מתלוננות שלאחר מתיחה, מראה הבטן ישר מדי ולא טבעי. שיטה חדשה שנקראת Superior High Tension, מאפשרת עיצוב נשי של הבטן עם מעט עגלגלות במקומות הנכונים".
נשים רבות שואלות מפעם לפעם האם כדאי להן לעבור ניתוח להגדלה או הקטנת החזה, למרות שירצו ללדת גם אחר כך. התשובה לכך ברורה. "אם אישה מוטרדת ממראה החזה ולא מרוצה מכך שהוא קטן מידי, צונח, גדול או לא יפה מספיק, ניתן לתקן זאת גם לפני הריונות ולידות", אומר פרידמן.
"אולם, אם הכוונה היא להיכנס להיריון בשנה הקרובה, אז ההמלצה היא לדחות את הניתוח. במהלך היריון ולידה, חווה הגוף שינויים הורמונליים רבים וגם החזה מושפע מכך ומשנה את צורתו. בנושא ניתוחי חזה והנקה יש לעשות חלוקה בין ניתוח להגדלת חזה לבין ניתוח להרמה או הקטנת חזה, שכן מדובר בניתוחים שונים.
"בניתוח להגדלת חזה חשוב לדעת כי השתל המוכנס לא נמצא בתוך השד, אלא מאחוריו, ולכן אין כל השפעה על היכולת להניק. יתרה מכך, מחקרים מוכיחים שאין יותר סיליקון בחלב של נשים מניקות שעברו הגדלת חזה בהשוואה לנשים מניקות שלא עברו הגדלה".
עוד מוסיף ד"ר פרידמן, כי בניתוח להרמה או הקטנת חזה, "ייתכן שלא יהיה אפשר להניק לאחר הניתוח מאחר ובמהלך הפעולה יש ניתוק של חלק מצינוריות החלב. ייתכן שתהיה אפשרות להניק, אך ההחלטה היא בידי המטופלת ויש ליידע אותה על כך".
בכל הקשור לשאלה האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח מתיחת בטן, אומר פרידמן: "אחת מתכונות העור שלנו היא היכולת להימתח ולהשתנות בהתאם לשינוי בגוף. בלי זה, העור היה נקרע בכל פעם שאישה הייתה נכנסת להיריון.
"עם זאת, יש לקחת בחשבון כי הבטן תראה טוב יותר לאחר היריון באם עברת ניתוח מתיחה לבין המצב שלא עברת. הצלחת הניתוח ותוצאותיו תלויים במצב הגוף טרם ביצוע הניתוח. אם הכוונה היא להיכנס להיריון בשנה הקרובה, מומלץ לדחות כל ניתוח אסתטי לאחר הלידה. מעבר לפרק זמן זה הכל תלוי בתחושות".