חוזרים ללימודים: חזרה בריאה לשיגרה
למדו את ילדיכם לחיות ולאכול נכון ובכך תתרמו לשיפור הישגיהם בלימודים

ציידו את ילדכם בירקות לבית הספר צילום: נאור רהב
כיצד? המזון הוא מקור האנרגיה של גופנו. אנרגיה זו נדרשת לגדילה, להתפתחות ולתפקוד היום-יומי. רמות האנרגיה והסוכר בגוף נמוכות לאחר "צום הלילה" הנמשך כ- 12 שעות. ארוחת בוקר בריאה ומגוונת תספק לגוף את האנרגיה הדרושה לו.
מומלץ שארוחת הבוקר בבית תהווה חלק משגרת הפעילות טרם היציאה לגן/בית הספר. חשוב לדאוג שילדיכם יקומו בזמן ויפנו מספר דקות לאכילה ושתייה.
רעיונות לארוחת בוקר:
-דגני בוקר לא ממותקים עם חלב
-פרוסת לחם עם ממרח (גבינה/אבוקדו/חומוס/טחינה)
-יוגורט + גרנולה/דגני בוקר לא ממותקים/פירות
-טוסט גבינה צהובה
-קרקר או עוגייה + כוס חלב
מומלץ לצמצם אכילת ממרח מתוק (חמאת בוטנים/ממרח תמרים/ממרח חלבה/שוקולד) לפעם בשבוע.
כמו כן, מחקרים הראו כי בעיות המשמעת בכיתות פחתו, וכן השתפרה יכולת ההקשבה והלמידה של הילדים אשר אכלו ארוחה בתוך שגרת בית הספר. מומלץ שארוחת עשר תכלול: מנת דגנים, מנה עשירה בחלבון, ירק, פרי ומים.
לכן, ציידו את הילדים בכריכים, ירקות, פירות ושתייה לבית הספר, ואל תאפשרו קניית מזון בקפיטריה או משקאות מהמכונה. הכינו את הכריך מלחם מלא או פיתה מחיטה מלאה והוסיפו ירקות טריים לכל כריך.
דוגמאות לארוחת עשר:
-כריך מלחם מלא + גבינה לבנה 5% עם זיתים + חסה+ תפוח עץ + מים
-לחמנייה מחיטה מלאה + טונה עם מלפפון חמוץ + עגניות שרי + שזיף + מים
-פיתה מחיטה מלאה + חביתה+ פלפל אדום + אפרסק + מים
ולסיום, זכרו: איכות וכמות הן שם המשחק!
כלומר, זכרו להאכול ולהכין אוכל טבעי, לא מעובד, לא מופחת ולא דיאטטי. ככל שהמזון קרוב יותר למצבו הטבעי, כך הוא בריא יותר ויש בו פחות מייצבים, חומרי טעם וריח וצבעי מאכל. לבסוף, למדו את הילד להרבות בשתיית מים במשך כל שעות היום.
הכותבת היא דיאטנית קלינית ומעבירה סדנאות לטיפול בהשמנת יתר בבית החולים ספרא לילדים במרכז הרפואי שיבא, תל השומר