איך אומרים פנדל באנגלית: שיעורי אנגלית משולבים בכדורגל
במספר בתי ספר הוחלט ללמד אנגלית דרך הרגליים. לאחר שיעור סטנדרטי בכיתות יוצאים התלמידים לתרגל את האנגלית באימון כדורגל. "אם יצא מזה שחקן מקצועי אז זה יהיה בונוס, אבל העיקר זה למידת השפה," סיפר אחד המאמנים בפרויקט

ילדים של הפועל ת''א בפרוייקט האנגלית צילום: אלכס רוזקובסקי
במסגרת הפרויקט משחק הכדורגל הוא בעצם שיעור אנגלית עבור תלמידי כיתות ה-'ו.' האימון מתנהל באנגלית, לפני האימון מתנהל שיעור אנגלית ואחריו שיחה חברתית-חינוכית באנגלית. מדובר ביוזמה של עמותת "מפעלות החינוך" של הפועל ת"א, המקיימת פעילות הן בשעות הלימודים והן בשעות אחר הצהריים כחוג העשרה במספר בתי ספר בצפון.
בעמותת "מפעלות החינוך" הסבירו כי לימוד דרך חוויה ופעילות נלווית כמו כדורגל יכול לתרום לקליטת השפה. אורי עפרוני, מדריך ומאמן בבית הספר "גבריאלי" בחיפה, מספר כי בפרויקט משתתפים בנים ובנות, וכי הכדורגל התגלה כדרך יעילה לשיפור שליטת התלמידים בשפה הזרה.
"הכדורגל הוא הכלי, לא המטרה העיקרית. אם יצא מזה שחקן מקצועי אז זה יהיה בונוס, אבל העיקר הוא למידת השפה," אומר עפרוני.
"השיעור המקדים עוסק בכל פעם בנושא מסוים אותו אנחנו מקשרים לכדורגל. כך למשל למדנו על צבעים. במקום ללמוד סתם את המילה yellow (צהוב,( ניתחנו את הסמל הצהוב של
קבוצות כדורגל בארץ, למשל בית"ר ירושלים או מכבי ת"א. גם לקחנו את הסמל של קבוצת הכדורגל של ברצלונה מספרד וחיפשנו את הצבעים שמופיעים בו ואיך אומרים וכותבים אותם באנגלית.