פוטבול: המורדים והטרופרס שעממו וניצחו
גם הפיונירס ניצחו, אבל לפחות החלק הראשון היה מותח, והיה טאצ'דאון יפה. המורדים התעללו בתוצאה פסיכית בבאר שבע, ונחשו מי עוזב את הליגה? המחזור השביעי ב-IFL הסיקור המלא
עוד פוטבול ישראלי:
- המחזור השישי: הפיונירס מופתעים בירושלים
- המחזור החמישי: הפטישים מכים והאנדרדוגס נושכים חזק
- המחזור הרביעי: ירושלים ניצחה - משחק פוצץ

פ"ת מונטה קרלו טרופרס טיילו לכפר שעב ביום חמישי בערב, כשכוכבי הצפון חשפו בפעם הראשונה את הבית החדש שלהם.
הטרופרס היו בשליטה לאורך כל המשחק, עלו כבר ל-0:22 לפני שכוכב הצפון הבקיעו בפעם הראשונה. גם אח"כ זה לא ממש השתנה, המארחים לא כבשו שוב, והמשחק הסתיים ב-6:46 מוחץ.
במשחק שעבר קבע הקווטרבק גארת' מור שיא פוטבול ישראלי, כשרשם 51 ניסיונות מסירה, ובסה"כ רשם כ-306 יארדים למשחק, מונטה קרלו גם שלטה בכדור בצורה מרשימה, כשהניעה אותו 24 פעמים ל-66 יארדים ול-2 טאצ'דאונים.
גארת מור היה יעיל לאורך כל המשחק, כשסיים עם 12 מ-22 ל-147 יארדים ושלושה טאצ'דאונים. היעד העיקרי של הכדורים המתעופפים היה כרגיל בר רודיך, שסיים עם שש תפיסות ל-91 יארדים וטאצ'דאון אחד, כשהוא ממצב את עצמו כאחד התופסים הטובים בליגה השנה.
מהצד השני, כוכב הצפון ממש לא הצליחו לעשות שום דבר מבחינה התקפית ותוסכלו במשך כל המשחק ע"י הגנת הטרופס. הם סיימו את המשחק עם נתון מטורף: מינוס שישה יארדים בכלל, המשמעות היא שסטטיסטית בלבד, היה עדיף להם להישאר בבית.
פרט ל-31 יארד לטאצ'דאון מהקווטרבק יעקב פרידמן לנתנאל בן זקן, לא היו יותר מדי מצבים לכוכב הצפון. למרות התוצאה, הגנת כוכב הצפון הצליחה לייצב את ההגנה ולתת משחק טוב, כמה שיכלה. שי רוטבאום ביצע 10 תאקלים, עמית אלקובי ודותן בן דוד נתנו גם הם משחק סולידי, כשהם מבצעים ביחד 14 תאקלים.
מנהיגי ההגנה של הטרופרס, היו עדי בדש ויצחק מנשורי, שביצע 11 תאקלים. אלי מנסדורף וצבר שועלי היו גם כן ברמה טובה עם 5 תאקלים כל אחד.
התל אביבים אירחו את הירושלמים באוניברסיטת ת"א ביום שישי בבוקר. המשחק היה צמוד בתחילתו, כשהפיונירס הוליכו 14:24, אבל אז הקינגס שותקו והמארחים טסו קדימה בדרך ל-14:54 מרשים מאוד.
בן הדר שיגע את הגנת הקינגס, כשסיים עם 123 יארדים וארבעה טאצ'דאונים ב-23 ריצות, שהארוכה מביניהן היתה ל-34 יארד וטאצ'דאון. הוא הוליך את הפיונירס להתקפות מהירות ושהניבו בסה"כ 181 יארדים ב-42 ריצות (4.3 יארדים בממוצע לריצה) וחמישה טאצ'דאונים.
משחק הריצה של הקינגס עשה את שלו בשלב המוקדם של המשחק, אבל לאחר מכן, אחרי לחץ מאסיבי במחצית השנייה, ובגלל שנקלעו לפיגור, ניסו האורחים לזרוק כמה שיותר, אבל ההתקפות המהירות שלהם הסתיימו ב-109 יארדים עם 28 ריצות, שהובלו ע"י הקווטרבק זאק סאמי, כשהוא רץ כל הזמן ומתחמק מקו ההגנה של הפיונירס.
סאמי רץ 14 פעמים, והשיג 43 יארדים.
רוני מוסקונה, קוורטרבק החלוצים,נהנה מעבר חיובי סה"כ, עם 11 השלמות מ-20 נסיונות, 3 מהם לגולים ואחד יורט באוויר. עומרי ספיר תפס 4 מהשיגורים שלו, שהסתכמו ב-63 יארד כלליים. קמרון סימונדס תפס גם הוא 4 פעמים, 50 כללי וגול אחד מרהיב: סימונדס ריחף באוויר ותפס את המסירה ממש בפינת האנדזון (צפו בקטע המצורף), גם עמית מיליטנו ונמרוד פוזנר תפסו טאצ'דאונים. לחלוקת הכדורים ומתקפת הפרגון שלו, מוסקונה צירף גם התרוצצות נחמדה: 23 יארד ב-7 פעמים אחד מהם לטאצ'דאון.
צפו בתפיסה המצויינת:
למרות שההגנה שלהם לא הצליחה לסגור נגד 54 הנקודות של הפיונירס, המלכים משה שור, עמי נוטיס וג'ף סטון סגרו ביחד על 36 תיקולים, המשחק מוצלח לשישיה ובמיוחד למשה שור שהשתולל על תוקפים בתכלת ולבן עם 13 תאקלים. אגב, אם שור היה ממשיך בקצב התיקולים שלו מהמחצית הראשונה, הוא היה שובר את שיא ה-IFL אבל נראה שבמחצית השניה הוא קצת הוריד את הרגל מהגז. שננים מהתיקולים אגב, גרמו לאיבוד יארדים והוא גם חטף את מוסקונה פעם אחת.
הפיוניר התל אביבי סגאן זאבלו, הוביל את הגנת המנצחים עם 3 יירוטים לכדורים ששלח זאק סומי, וכמעט החזיר אחד מהיירוטים האלה כל הדרך לאנדזון. סומי אגב, נחטף לא פחות מ-5 פעמים חצי מהם באדיבות צ'ארלס גורדון. עם כל הכבוד לכל התכולים לבנים שכיכבו, קרדיט מיוחד מגיע לבועט גל מסיקה ששלח 7 מ-9 הבעיטות שלו לאנדזון לטאצ'בקים, וסידר לקבוצה שלו תנאי פתיחה נוחים פעם אחר פעם.
בחדשות האלה אין שום חדש: מורדי יהודה דרסו את הנחיל השחור באר שבע בתוצאה מפחידה של 94 – 6. אפשר להכביר מילים וסופרלטיבים או לסקר את המשחק מהלך אחר מהלך. אבל זה מיותר, הייתה רק קבוצה אחת על המגרש בבירת הנגב.
השבוע, במקום הסיקור, (במה שיהפוך פה לפינה קבועה שבוע הבא ההאמרס) ננתח את הסיבות שגורמות למורדים להיות כל כך אפקטיביים השנה. יש לציין שלמרות התוצאות יוצאות הדופן על הדשא, המורדים עדיין לא פגשו את אריות הליגה. המפגש היחיד עם קבוצה מצמרת הליגה, מול הסייברס, פוצץ, ולא ברור איך הוא היה מסתיים אם אכן הוא היה משוחק עד תומו. ה-IFL היא אמנם ליגה צעירה, ולכשרון תפקיד מכריע בהצלחת קבוצות, אבל נראה שלרבלס השנה יש יותר מזה.
ההצלחה באמת מתבטאת קודם בסגל השחקנים. אמנם בהגנה הרבה מהקרדיט צריך ללכת למשמעת הקפדנית, יותר מאשר לכשרון, אבל בהתקפה תופס הכשרון מימד משמעותי מאוד השנה: למורדים יש צוות תופסים מיומן ביותר, שמשלב בין וותיקים כמו תני קרמר, ג'יימס קיין ודוד ארשבסקי, שכבר שנים מפגינים יציבות כתופסים איכותיים בליגה, בשילוב עם צעירים מוכשרים כמו דן ווינטראוב, ודני איסטמן וזאיר האריס הרבגוניים שמצטרפים גם הם לשורות התופסים.
הגיוון של הרבלס והעומק מתבטאים בעוד עמדות, השנה עלה לעמדת הקוורטרבק הראשון פרקש הצעיר. פרקש מוסר נהדר והשילוב שלו עם ווינטראוב אידיאלי, אבל במקרה של התמוטטות כיס ההגנה שלו, אליו עוד נגיע, הוא לא יכול להתרוצץ להתחמק ממגינים ולספק מסירות, וגם משחק הריצה שלו הוא לא מהטובים בליגה, ג'ונתן קוראן של הפטישים לדוגמה מוביל עליו בשתי הקטגוריות. אלא שלרבלס יש עוד אופציה, דני איסטמן לוקח גם הוא את הסנאפ לא מעט. על משחק הריצה של איסטמן לא צריך להרחיב, אבל גם יכולות המסירה שלו השתפרו והוא קוורטרבק לגיטימי לחלוטין בליגה, האפשרות של איסטמן לעמוד בעמדת רץ אחורי ולקחת את הסנאפ במקום פרקש מוסיפה אופציית מהלכים נוספת שלמה למורדים.
אבל יותר מכל, שובר השוויון של התקפת המורדים הוא השימוש המוזר אבל האפקטיבי ביניב קובלסקי בתור טייט-אנד. קובלסקי הוא לא טייט-אנד. הוא מגן קו התקפה קלאסי, שמשומה המורדים מתעקשים להשתמש בו בהגנה בהמון דקות במהלך המשחק. אבל בקו ההתקפה הוא תוספת קריטית. המשמעות הגדולה של השימוש בקובלסקי הענק בתור תופס לגיטימי היא שפרקש תמיד נשאר עם אופציה, גם נגד קבוצות שהצליחו לנטרל את התופסים המהירים שלו. מקסימום קובלסקי ייקח את הכדור ויסחוט 5 יארד, יופי של מהלך. בכל אופן, פרקש לא נשאר יבש כמעט אף פעם, וזה בלי שדיברנו על אופציות הריצה הכתומות, מקוצר היריעה.
הקווים תמיד היו הצד החזק של המורדים, קו ההתקפה בהנהגת אהוד שרון הוא אחד הטובים בליגה, כשלקוורטרבק המורד יש לפעמים שניות ארוכות לעמוד ולבהות במגרש תוך שהוא חושב מה לעשות. גם קו ההגנה מאוזן וטוב, אמנם לא יהיה אפשר להסתמך על אוריה לוברבום בתור מחסל תוקפים לנצח, אבל העונה זה בהחלט מספיק. אפשר להמשיך ולדבר על משחק ההגנה של המורדים, אבל נראה שכדאי להמתין לתוצאות המשחק נגד הפטישים לפני שמתחילים לחלק מחמאות.
בכל אופן, במשחק מול באר שבע, היו למורדים המון שחקנים שהראו יכולת מעולה. בראשם פרקש, עם 123 יארד באחוזים טובים,איבוד אחד 5 טאצ'דאונים. דני איסטמן כיכב עם מהלכים משלימים, 3 טאצ'דאונים, והחזרת פאנט. ווינטראוב הוסיף 2, זאיר האריס, שעוזב, כן, קראתם נכון, האריס חוזר לארה"ב למבחנים אזוריים ל-NFL / CFL, כיכב בהגנה עם שני טאצ'דאונים מההגנה. הגנת הרבלס תרמה לא פחות מ-24 מהנקודות במשחק, תוצאת טובה מכל ההופעה של באר שבע ב-400%. ג'רמיה ג'לסקי ואייל פרנקפורט הובלו את ההגנה עם 10 ו-8 תיקולים בהתאמה, שניים מהם גרמו לאיבוד יארדים. דוד איסטמן הרבה לתקל גם הוא.
דורון מסר לטובת באר שבע 33 יארד כוללים, טאצ'דאון אחד, ושני כדורים שלו נחתו בידיים מורדות. וויטמן רץ 16 יארד, ב-5 נסיונות, וולטון תפס 3 פעמים אחת מהן לטאצ'דאון היחיד. ההגנה של באר שבע, באופן צפוי, לא בלטה במיוחד.
לא מעט מחובבי הענף בארץ סופרים את הימים לפני המפגש הגדול בין ההאמרס לרבלס, ב-30.1 אצל הרבלס בבית, בקראפט, משחק בו כמעט בוודאות אחת הקבוצות תוסיף למאזנה הפסד ראשון העונה. אבל עם כל הכבוד למפגש המדובר, לפניו יתקיים המחזור השמיני בו ההאמרס יפגשו את רחובות במשחק שלא מספק מתח רב, האנדרדוגס יפגשו את הנחיל מבאר שבע, כששפקי המתח יהיו הכוכבים מהצפון שיבואו לגנוב למלכים את הכתר אצלם בבית, מחזיקים למי שישחק טוב יותר - אצבעות.