 |
/images/archive/gallery/301/305.jpg מוצרי זוגלובק מאפה
 |
|
|
זוגלובק משיקה סדרת מוצרי מאפה ללא שומן טראנס, בהמשך לטרנד הבריאות העולמי |
|
|
 | דפדף בברנז'ה |  | |
עירית יוסילביץ' 9/5/2005 14:17 |
|
|
|
|
 |
זוגלובק מאפה משיקה סדרת מוצרי מאפה ללא שומן טראנס, בהמשך להתחזקות מגמת הבריאות שוק המזון.
תהליך הפיתוח ארך כשנה, בעלות כוללת של למעלה ממיליון שקלים, ומהווה חלק ממהלך כולל של זוגלובק לשיפור הערכים התזונתיים של המוצרים בכל הקטגוריות.
הסדרה כוללת בורקס גבינה, בורקס תפו"א, ג'חנון, מלוואח ובצק עלים. מוצרים אלו ישווקו מעתה עם תווית סימון חדשה: מאפה ללא שומן מוקשה (טראנס), "יותר בריא, יותר טעים, ללא שינוי במחיר".
טל לייזר, מנהלת השיווק של זוגלובק, אמרה היום, כי "שומן הטראנס נחשב לאויב התזונתי הגדול ביותר בתעשיית המזון. ובזכות פיתוחים טכנולוגים חדשניים ומתקדמים הצלחנו להגיע לפריצת דרך ולהביא לצרכן מוצר איכותי ובריא יותר ללא שומן מוקשה (טראנס) מבלי להתפשר על הטעם".
בחברה מציינים כי השומן המוקשה (טרנס) נחשב לסותם העורקים מספר 1 בעולם ותורם בין היתר לסוכרת, סרטן ולפגיעה בנשים בהריון, תינוקות, ילדים ומבוגרים.
בעולם, כבר הבינו את החשיבות בהפחתת כמויות שומן זה. לראיה - בחודש ינואר 2004 אסרה ממשלת דנמרק על שיווק מוצרי מזון המכילים מעל 2% טראנס. בארה"ב, משנת 1999 קיימת חובת סימון על גבי האריזה של כמות שומן הטראנס המצוי במוצרי המזון. גם בקנדה מתקיימים תהליכי אישור בחוק לאיסור שיווק מוצרי מזון עם מעל 2% טראנס.
בישראל עדיין אין הנחיות ותקנות בעניין סימון הטרנס, אולם חברות המזון השונות כבר החלו לאמץ את רוח הדברים. המתחרה מעדנות לדוגמא, החלה לאחרונה בתהליך במסגרתו תשנה אף היא את כל מוצרי המאפה הקפואים מתוצרתה, למופחתי שומן טרנס.
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|