זמן סוכר: עוגת קרמשניט קיצית
ביום שבת קייצי, כיף לשתות את הקפה של הבוקר עם עוגה קלילה ומתוקה. מתכון לעוגת קרמשניט עם קרם חלבה וענבים
חבילת עלי קרמשניט (מסדרת BONOMI של חברת 'דנשר')

קרמשניט עם קרם חלבה וענבים. יחצ
לקרם חלבה וורדים:
500 מ"ל חלב
60 גרם קורנפלור
5 חלמונים
250 גרם חלבה מפוררת
40 מ"ל מי ורדים
להגשה:
ענבים חצויים (מומלץ שילוב של ענבים ירוקים ואדומים)
מעט חלבה מפוררת
סירופ לשתיה בטעם ענבים כלשהו.
ההכנה:
חותכים כל עלה קרמשניט ל-8 ריבועים.
1. ממיסים קורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים וטורפים היטב.
2. מרתיחים את יתרת החלב.
3. מוסיפים את החלב אל החלמונים בזרם דק תוך כדי השוואת טמפרטורות.
4. מחממים על אש קטנה, תוך ערבוב רצוף עד שהקרם מסמיך.
5. מסירים מהאש, מוסיפים חלבה ומי ורדים ובוחשים עד לתערובת אחידה.
6. מצננים ומעבירים לשק זילוף.
להגשה:
1. מערבבים חצאי ענבים עם מעט סירופ ענבים.
2. מניחים בצלחת ריבוע בצק, מזלפים מעליו מעט קרם חלבה ומניחים חצאי ענבים.
3. מניחים עוד ריבוע בצק, מזלפים עוד קרם מניחים עוד כמה ענבים ומסיימים בריבוע בצק.
4. מקשטים מעל בפירורי חלבה ויוצקים מסביב סירופ ענבים לקישוט.
5. ניתן להכין את המנה גם כעוגה אחת גדולה.
המתכון באדיבות השף יניב גור אריה לחברת 'דנשר'.