להתפנק עם אפרסק: מתכון לסלט ירוק עם אפרסק

הוא מצויין לאכילה כשהוא טרי, נהדר כתוספת למאכלים מבושלים או אפויים, ועכשיו הוא נמצא בשיא, אז כדאי למהר ולקטוף אותו מהמדף. מתכון לסלט ירוק עם הפרי הכי קיצי - אפרסק

nrg מעריב | 13/6/2011 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מוצאו של האפרסק, פרי סמוק לחיים, שפלומתו הקטיפתית חרוצה לאורכה בגומה חיננית, הוא בסין הרחוקה. ממנה הוא נדד עוד בתקופות עתיקות להודו, לפרס, למזרח התיכון ולאימפריה הרומית, וכבש בדרכו את ליבם של אוהבי הפירות בכל העולם המערבי.

אצלנו הוא מוזכר בתלמוד, והשם אפרסק (ולפעמים פרסק) ניתן לו, כך אומרים, משום שהגיע לכאן מפרס.

היום מונים בעולם כולו כאלף זנים של אפרסקים שאחדים מהם גדלים גם בארץ ומבשילים החל ממאי ועד שלהי אוקטובר.

את זני האפרסקים הגדלים בארץ אפשר לחלק חלוקה ראשונית לשניים: בעלי ציפה לבנה ובעלי ציפה צהובה. כולם מצטיינים בתכולה גבוהה של נוגדי חמצון טבעיים, ומשמשים מקור טוב לוויטמין A  ו-C. יש בהם גם כמה ויטמינים מקבוצת B, וכן מינרלים כמו אשלגן, סידן וברזל. בזכות כל אלה, הם ידועים בתרומתם למניעת מחלות, לחיזוק המערכת החיסונית ולהפרשת עודפי נוזלים מהגוף. לאפרסק יתרון משמעותי נוסף: אפרסק בינוני מכיל רק 60 קלוריות.

האפרסק נקטף בעודו מוצק, אך הוא מבשיל ומתרכך בהדרגה בחום החדר עד שהוא בשל ומוכן לאכילה.
כשהוא טרי, הוא נפלא לאכילה, אבל גם כשמבשלים או אופים אותו אפשר ליהנות מטעמו המתקתק.

כשמשתמשים באפרסקים לבישול, מסירים מהם את הקליפה על ידי חליטה קצרה במים רותחים. אחרי שחותכים את האפרסקים, בעיקר את אלה שציפתם בהירה, רצוי להזליף עליהם מעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו.

באדיבות ענף הפירות במועצת הצמחים
סלט ירוק עם אפרסק וגבינה כחולה. באדיבות ענף הפירות במועצת הצמחים
סלט ירוק עם אפרסקים וגבינה כחולה

החומרים (ל-4 מנות):

4 אפרסקים גדולים
מיץ מ-1/2 לימון
1 חסה משי, מפורקת לעלים קטנים
1 צרור גרגר נחלים או רוקט
150 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דנה בלו וכו'), מפוררת
50 גרם אגוזי מלך חצויים

לרוטב:

2 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף דבש
1 כפית חרדל
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל

ההכנה:

1.  מגלענים את האפרסקים וחותכים אותם לפלחים. מניחים בקערה ויוצקים עליהם את מיץ הלימון (כדי שישמרו על צבעם).
2. בקערת סלט גדולה מניחים  עת עלי החסה ועלי גרגר הנחלים או הרוקט ומקפיצים קלות. מניחים עליהם את פלחי האפרסקים, הגבינה המפוררת והאגוזים.


3. להכנת הרוטב, מכניסים את כל החומרים לצנצנת, סוגרים היטב ומנערים. יוצקים על הסלט ממש לפני ההגשה ומקפיצים, כדי שכל החומרים יצופו היטב ברוטב.

המתכון באדיבות ענף הפירות במועצת הצמחים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...