כוכב הערב: שלושה קינוחי אניס
אתם מכירים אותו כבסיס לערק או לסוכריות לקריץ, אבל אניס הוא גם תוספת מצוינת לקינוח טעים. שלוש אפשרויות שישדרגו לכם את האירוח

החומרים ל-5 מנות:
4 חלמונים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר חום
250 מ"ל שמנת
100 מ"ל חלב
1/4 מקל וניל חצוי
3 כוכבי אניס
ההכנה:
1. מערבבים את החלמונים עם דבש וסוכר.
2. בסיר קטן מרתיחים את השמנת, החלב, הווניל וכוכבי האניס.
3. עושים השוואת טמפרטורות: שופכים תוך כדי ערבוב את השמנת לתוך תערובת החלמונים.
4. מקררים מעט את התערובת, מסננים ושופכים לתוך קעריות אישיות.
5. אופים בבן מארי בטמפרטורה של 120 מעלות במשך 30 דקות עד שהקרם מתייצב. שמים במקרר למשך כארבע שעות.
6. מוציאים מהמקרר, מפזרים על כל תבנית כף סוכר חום, שורפים בברנר או תחת הגריל ומגישים.

החומרים ל-8 מנות:
1 חבילת אטריות שעועית
500 גרם סוכר לבן
1 ו-1/2 ליטרים מים
1/2 מקל וניל
1 כף ורדים מיובשים
5 כוכבי אניס
קליפת לימון
עלי לואיזה טריים
ההכנה:
1. מבשלים את האטריות במים רותחים למספר שניות, מסננים ומעבירים למי קרח.
2. את שאר המרכיבים, פרט לעלי הלואיזה, מבשלים על להבה בינונית עד למרקם של סירופ, מסננים ושומרים בקירור.
3. מערבבים את הסירופ והאטריות המבושלות, מכסים ושמים במקפיא לארבע שעות בערך.
4. מוציאים מהמקפיא, מחלקים לכלים אישיים ומקשטים במעט עלי לואיזה.

החומרים לכוס אחת:
מנת ראקי
1/2 מנה מונין שקדים
מעט מיץ לימון
2 גבעולי נענע
4-3 קוביות קרח
מעט מיץ גויאבות
ההכנה:
1. לוקחים כוס היי-בול ומוסיפים לה 4-3 קוביות קרח.
2. מוזגים את מנת הראקי, מונין השקדים ומיץ הלימון. מוסיפים את הנענע ומסיימים במיץ גויאבות.
3. משקשקים הכול ביחד ומגישים. ניתן לעטר בעלי נענע ובפלח לימון.