לא רק אבטיח: מתכוני פירות קלילים
חוץ מאבטיח עם גבינה בולגרית, אפשר לשבור את החום עם פירות מתוקים אחרים. השף רועי טל ממסעדת Home Made, נידב לנו כמה מתכונים קלילים
טל גם מציע לנו כמה מתכוני פירות קלילים, טעימים ובריאים, שמהווים שינוי מרענן ממנת האבטיח עם הגבינה הבולגרית המסורתית.

החומרים ל-8 עוגות אישיות:
5-6 שזיפים אדומים בשלים
200 גר סוכר לבן
200 גר חמאה רכה
200 גר קמח תופח
3 ביצים
תוכן של מקל וניל אחד, קורט קינמון
3 כפות סוכר חום לח
ההכנה:
1. מערבבים בקערת מיקסר סוכר, ביצים, חמאה, וניל וקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה, תפוחה ובהירה.
2. בתבניות אישיות (אפשר במאפינס) מוזגים את בלילה עד לחצי הגובה של כל תבנית.
3. את השזיפים חותכים לפלחים מסביב לגרעין ובכל תבנית מטביעים 3 פיסות שזיף. חשוב להקפיד שהתערובת כולה, יחד עם הפרי, לא תעבור את גובה התבנית.
4. מקשטים למעלה במעט סוכר חום.
5. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות (עד שקיסם יוצא ללא פירורים)
6. מצננים ומגישים.

החומרים ל-5 מנות:
1 תפוח גרנד (ירוק) בינוני
2 נקטרינות
3 שזיפים אדומים גדולים
3 משמשים גדולים
600 מ"ל (3 כוסות) מים קרים
מקל וניל אחד חרוץ לאורך
כף מיץ לימון
150 גר סוכר (כוס)
ההכנה:
1. מגלענים את הפירות וחותכים לקוביות בינוניות.
2. מניחים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
3. באמצע הבישול מוציאים את מקל הוניל ומגרדים לתוך הסיר את הגרגרים שבתוכו. מחזירים את המקל לסיר להמשך הבישול.
4. מצננים לילה במקרר ומגישים בכלים אישיים. אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה לכל סועד.

החומרים ל-4 סועדים:
8 תאנים גדולות ובשלות
2 כפות סוכר חום לח
2 שוטים של עראק
כף חומץ בן יין אדום
50 גר גבינת רוקפור מפוררת
2 ענפי טרגון
כ-40 גר שקדים פרוסים מולבנים (קלויים על מחבת) - לא חובה
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. בכל תאנה יוצרים חריץ עמוק של X, כך שהתאנה תישאר שלמה.
2. מפזרים על התאנים מעט סוכר חום וצורבים בגריל בתנור (או עם ברנר) למשך כמה דקות עד להתמוססות הסוכר.
3. מסדרים בכל צלחת שתי תאנים ומתבלים אתן בחומץ, עראק ,שמן זית מלח ופלפל.
4. מקשטים בעלי טרגון, גבינה ושקדים ומגישים.

ואם בכל זאת חשקה נפשנו באבטיח, שווה לזכור שיש עוד המון גבינות שאפשר לשלב יחד איתו, כמו שניתן לראות במתכון האחרון:
החומרים ל-4 סועדים:
100 גר גבינה עיראקית מחלב בופאלו (גבינה קשה ומלוחה) פרוסה דק
200 גר אבטיח חתוך למלבנים דקים
4 כפות שמן זית משובח
20 עלי נענע
מלח גס, פלפל גרוס
1 כף חומץ בלסמי
ההכנה:
1. מסדרים בצלחת שטוחה את פרוסות הגבינה, מעליה את מלבני האבטיח ומעל מפזרים את עלי הנענע.
2. מערבבים שמן זית עם בלסמי ומזליפים על שכבות הסלט. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
אז קדימה, כל מה שנשאר זה ללכת לשוק, להפשיל שרוולים וזמן קצר אחרי כן להתחיל לאכול. בתיאבון!