שחורה-לבנה: פטוצ'יני שעועית שחורה
שילוב נהדר בין פסטה, שעועית שחורה, גבינה בולגרית, ועלי נענע יהפוך את הארוחה לכיפית ובריאה. נסו את זה בבית

פטוצ'יני שעועית שחורה. עדי ליבמן
המצרכים (ל-4 סועדים):
1 קילו פסטה פטוצ'יני איכותית (מומלץ ברילה או דה צ'קו)
1 קילו שעועית שחורה
1 קילו עגבניות טריות- עדיפות לעגבניות תמר (בערך 8 עגבניות)
זעתר טרי
נענע טריה
1/2 קילו גבינה בולגרית קשה ומלוחה
שמן זית איכותי
6 שיני שום טרי
ההכנה:
1. משרים את השעועית כ-12 שעות במים פושרים.
2. מבשלים את השעועית על אש קטנה למשך 3 שעות כשהיא מכוסה במים לכל אורך הבישול.
3. במקביל חולטים את העגבניות, מקלפים (מים רותחים) וחותכים אותן לקוביות קטנות.
4. מבשלים את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.
5. מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים קלות את שיני השום חצויים לשניים.
6. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות החתוכות, מלח ים, פלפל שחור גרוס גס ועלי זעתר טריים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, תוך ערבוב, עד קבלת מרקם סמיך.
7. מוסיפים סוכר לפי הטעם כדי להמתיק את חמיצות העגבניות.
8. מוסיפים לסיר הרוטב את השעועית המבושלת, לאחר סינונה מן המים, ואת הפסטה, לאחר הבישול.
9. מחלקים את המנות לצלחות הגשה יפות, מגרדים גבינה בולגרית ועלי נענע קצוצים מעל כל מנה.
המתכון באדיבות השף קים נווה, מתוך תפריט הקיץ החדש של מסעדת רינגלבלום.
קפה רינגלבלום, רחוב רינגלבלום 86, באר שבע, 08-6491001.