מצטננים: מתכון ביתי לגלידה
סוף שבוע קיצי הוא סיבה טובה לשנס מותניים ולהכין גלידת וניל עם קונפיטורת פירות יער בעצמכם. מני שקד מגלידת "שקד" בנמל תל אביב עם מתכון קריר
לקונפיטורה:
300 גרם סוכר
1/2 כוס מים
500 גרם פירות יער טריים
לגלידה:
7 חלמונים
190 גרם סוכר
600 סמ"ק חלב
1 מקל וניל חצוי ומגורד
1 גביע שמנת מתוקה

הקונפיטורה:
1.ממיסים סוכר עם חצי כוס מים, מוסיפים את הפירות יער ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
2.מוסיפים מעט לימון מגורד ומחכים שיתקרר.
הגלידה:
1. מקציפים מעט את החלמונים ביחד עם חצי מכמות הסוכר עד הכפלת נפחם.
2. מביאים לרתיחה את החלב בתוך סיר בינוני ביחד עם מקל הווניל והמחצית הנותרת מכמות הסוכר.
3. כשהחלב רותח, יוצקים מעט על תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומעבירים הכל לסיר.
4. ממשיכים לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט, ולא עולה על 85 מעלות.
5.מסירים את הסיר מהאש, מסננים, מוסיפים את גביע השמנת המתוקה ומקררים את התערובת למשך לילה שלם במקרר.
6. שופכים לקערה שטוחה, מקפיאים ומוציאים, ומכניסים למעבד מזון.
7. מקפיאים שוב ואז שוב מעבדים במעבד מזון על לקבלת מרקם של גלידה.
8. מערבבים את הגלידה עם קונפיטורת הפירות יער, ומאחסנים במקפיא חזק.
9. להגשה: מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה כדי שהיא תהיה רכה.
המתכון באדיבות "שקד", אספרסו בר וגלידריית בוטיק, האנגר 7 נמל תל אביב.