בירת הדרום: אצבעות דגים בציפוי בצק בירה על ירקות שורש
לכבוד פסטיבל "בשר ובירה" שיתקיים השבוע במסעדת "כרמים", קיבלנו מהשף סהר רפאל מתכון לאצבעות דגים בציפוי בצק בירה על ירקות שורש. לחיים

אצבעות דגים בציפוי בצק בירה. יחצ
החומרים לרוטב:
3 כפות סויה
2 כפיות מירין
1/2 צילי קצוץ
חופן עלי כוסברה
החומרים לבלילה:
כוס קמח
כפית מלח
קורט כמון
קורט פלפל שחור גרוס
חופן עירית קצוצה
חצי כוס בירה
ירקות שורש כתוספת:
רצועות גזר
רצועות קולרבי
רצועות גמבה
בצל ירוק
ההכנה:
1. הכנת הדג: חותכים את פילה הדג לאצבעות שוות בגודלן. מכניסים את החומרים לקערת ערבוב, ותוך בחישה מוסיפים את הבירה - עד ליצירת בלילה סמיכה. טובלים את הדגים בבלילה, ומטגנים בשמן עמוק במשך 3 דקות. מסננים ומניחים על נייר סופג.
2. הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים - עד לכדי קבלת מרקם אחיד
3. הכנת המנה: מניחים את הירקות בצלחת, בודקים את הרוטב, ומניחים את אצבעות הדג מעל.
מסעדת "כרמים" מקיימת בימים אלו את פסטיבל "בשר ובירה", שמצדיע למבשלות בירה מובילות מאזור השפלה, ביניהן מבשלת רונן ומבשלת עמק האלה.
מסעדת כרמים, מושב סגולה, כביש ת"א- ב"ש (ציר 4), 08-8505859. היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב