בורגר, מלך: מתכונים לארוחה אמריקאית
חמש דקות אחרי שגיל גלר פשט את מדי הזית שלו בפעם האחרונה, הוא כבר היה בדרכו לארצות הברית כדי להזיז רהיטים במנהטן. כאות סולידריות לכל אותם מובילים השוברים גבם תחת ארגזי הקרטון ומקנחים בדאנקן דונאטס, הוא החליט להעניק לכם ארבעה מתכונים לארוחה כל-אמריקאית טיפוסית. בואו לחגוג איתו את ה4- ביולי

החומרים ל6- סועדים:
6 לחמניות המבורגר גדולות (5 אינץ')'
לקציצה:
1.8 ק"ג בשר בקר שמן טחון
3 כפות קטשופ
קורט מלח גס
כפית מחוקה של סודה לשתיה
קורט פלפל שחור, גרוס דק
תוספות:
קטשופ, חרדל, מיונז, מלפפונים חמוצים, פרוסים עגבנייה בשלה, פרוסה חסה, בצל מטוגן עם פטריות, ביצת עין, אם הבורגר לא אכל בשר 6 שעות לפני הצלייה, אז אפשר להוסיף גבינה צהובה אמריקאית מותכת
ההכנה:
.1 ערבבו את כל מרכיבי הקציצה בקערה במשך מספר דקות עד שמתקבל מרקם אחיד.
.2 שיקלו כל קציץ במשקל של 300 גרם ועבדו אותו לצורת בורגר שמן ועסיסי. אפשר להשתמש ברינג נירוסטה בקוטר גדול מהבורגר עצמו כי הוא מתכווץ בצלייה.
.3 הניחו את הבורגרים במקרר למשך שעתיים לפני הצלייה.
.4 צלו את הבורגרים שתי דקות וחצי על צד אחד ועוד שתי דקות על הצד השני כדי להביא אותם למידת עשייה "מדיום.".
5. סדרו לחמנייה עם רטבים בתחתית, הניחו עליהם את הבורגר, את התוספות וסיגרו את מכסה הלחמנייה. איכלו עם תוספת של צ'יפס וחישבו על אמריקה.

החומרים ל8- סועדים:
8 לחמניות נקניקייה בלי שומשום
12 נקניקיות עוף מבושלות במים כ10- דקות (אחרי הבישול משאירים אותן במים)
תוספות:
קטשופ, חרדל, מיונז, מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש, בצל מטוגן
ההכנה:
.1 פיתחו כל לחמנייה וסדרו בתוכה נקניקייה וחצי.
.2 מירחו את הרטבים האהובים עליכם, הוסיפו את הירקות והחמוצים ואיכלו.
.3 הכינו לחמנייה נוספת ואיכלו שוב.
החומרים ל8- יחידות:
10 גרם שמרים יבשים
2 כפות מים חמימים
3/4 כוס (165 מ"ל) חלב פושר (אפשר לחמם במיקרוגל)
2 ו60) 1/2- גרם) כפות חמאה מומסת
1 ביצה
1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
כפית מלח
350 גרם קמח
4 כוסות שמן קנולה, לטיגון
לזיגוג מתוק ושקוף:
1/3 כוס 70) גרם) חמאה מומסת
2 כוסות (220 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל (עדיפות למקל וניל אמיתי)
1/3 כוס (70 מ"ל) מים חמים
לגלזורה מתוקה ולבנה:
350 מ"ל סוכר פונדנט, חמים
ההכנה:
.1 מערבבים את השמרים והמים בקערת מיקסר עד שהם מתפרקים. מוסיפים חלב, חמאה, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים מספר שניות עד שהכול נמס.
.2 מוסיפים חצי מכמות הקמח אל הקערה ומערבבים עוד כ30- שניות. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
.3 מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
.4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של 1 ו1/2- ס"מ בעזרת האצבעות. צריך להיות הרבה קמח, בטיגון הוא משתחרר מהסופגנייה ונופל לתחתית הסיר.
.5 קורצים עיגול בקוטר של 12 ס"מ וחור פנימי של 3 ס"מ. משאירים להתפחה נוספת של חצי שעה כשהסופגנייה מכוסה.
.6 מחממים את השמן במחבת גבוהה בטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את הסופגניות כ45- שניות מכל צד. הן צריכות לבעבע ולתפוח במהירות.
.7 מעבירים את הסופגניות לנייר סופג למשך כחמש דקות.
.8 מכינים את הזיגוג: מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי (יש להכין אותה רק כשהסופגנייה קרה לגמרי ולשמור עליה פושרת במשך כל זמן העבודה איתה).
9 .כשהסופגנייה קרה לגמרי הטבילו את המשטח העליון שלה בגלזורה והניחו להתקררות מוחלטת.

החומרים ל5- יחידות:
1 כוס קמח
1 ביצה
3/4 כוס חלב
3 כפות חמאה מומסת
3 כפות סוכר
תמצית וניל (עדיף 1/2 מקל וניל)
1 כפית אבקת אפייה
תוספות:
סירופ מייפל
סירופ שוקולד אגוזים
גלידה דובדבנים
ההכנה:
.1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שנוצרת בלילה חלקה ומניחים למשך שעה בטמפרטורת החדר, מכוסה בניילון נצמד.
.2 מלהיטים מחבת עם מעט חמאה ובעזרת רינג (טבעת נירוסטה) משומן יוצקים פנקייק עבה ויפה.
.3 מטגנים את הפנקייק עד שבועיות קטנטנות מתחילות לעלות על פני השטח ואז הופכים אותו. מטגנים על הצד שני עוד כדקה, משחררים את הרינג ומורידים את הפנקייק מהמחבת. שימו לב שהפנקייק צריך להיות רך במרכזו, על גבול הנוזלי.
.4 שופכים על הפנקייק סירופ מייפל, שוקולד, קצפת, שברי אגוזים, דובדבנים, גלידה וכל דבר שמתאים ואז קצת מצטערים על זה, ואז שוב אוכלים, ושוב קצת מצטערים על זה עד שמגיעים לאיזון סוכרי וכבר לא מצטערים על זה - דיאטה מתחילים מחר.
גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה." חפשו אותו בפייסבוק או בgilgourmet.co.il- .