אמא עוף: רוז'ט חינאווי מכינה עוף מוסחאן

רוז'ט חינאווי, האמא של, מכינה מנות מהמטבח הערבי-יפואי. והפעם: מתכון מצולם למוסחאן עוף, מנת עוף מוקפצת וצלויה על פיתה לבנונית שמכינים צ'יק צ'ק

nrg מעריב | 6/7/2011 6:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: אורי דוידוביץ'. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ'. עריכה: תמי בנימין
צילום: אורי דוידוביץ'. עריכה: תמי בנימין


מוסחאן עוף

המצרכים (4 מנות):

1 קילו רצועות חזה עוף
2 בצל
סומק לפי הטעם
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1/2 חבילה פטריות שמפיניון
50 גרם שקדים מולבנים
50 גרם צנוברים
אורגולה
4 פיתות לבנוניות או 4 לאפות

ההכנה:

1. פורסים את הבצל לרצועות דקות, מטגנים אותו קלות עם מעט שמן זית ומוסיפים סומק ומלח ומערבבים.
2. מוסיפים למחבת את רצועות הגמבה האדומה והצהובה ואת הפטריות.
3. במחבת נפרדת מטגנים רצועות עוף עם קמצוץ סומק. אחרי 2 דקות מוסיפים אותו לשאר המרכיבים וממשיכים לטגן.


4. מניחים את כל החומרים על הפיתה ומכניסים לתנור לשלוש-ארבע דקות לא יותר על מנת לקבל קריספיות.
5. מוסיפים מעט שקדים מולבנים וצנוברים מעל, מזליפים מעט שמן זית ולימון ומוסיפים אורגולה לקישוט.

באדיבות קפה רוז'ט, מרזוק ועזר 2 בית הסראייה, כיכר השעון, יפו, תל אביב. טלפון: 03-6828923.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...