דליקטסן: לחם ארז משתדרגת

לחם ארז משנה קונספט תחת שרביטו של השף ירון קסטנבאום ובהשקעה של 10 מיליון שקלים. בימים אלה מוסיף בית קפה/ מסעדה/ מאפיה לעצמו גם את התואר "מעדניה", ומספק לקהל התל אביבי הממהר שלל מוצרים ארוזים ומוכנים לאכילה שמתאימים לזלילה לאורך כל שעות היום

יערה רובינזון | 5/7/2011 8:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דליקטס - מילה שמקורה בלטינית ומשמעותה "מהנה ומענג". בצרפתית, דליקטסן - "מאכלים טעימים" ובארה"ב, דלי – מעדנייה; חנות מזון לממכר מוצרי גורמה כגון בשרים ולחמים ייחודיים שלא ניתן למצוא בדרך כלל בסופרמרקט רגיל. נהוג למכור בדלי מאכלים ארוזים ומוכנים לאכילה כמו כריכים וסלטים.
בסניף תל אביב כבר אימצו את הקונספט החדש.
בסניף תל אביב כבר אימצו את הקונספט החדש. דן פרץ

זה בדיוק הקונספט הקולינרי שעומד היום בבסיס מסעדת "לחם ארז" המחודשת. מה שהחל לפני 11 שנה כמאפיה, הופך בימים אלו, תחת שרביטו של השף ירון קסטנבאום למקום שבו הדלי פוגש את בית הקפה. קסטנבאום ואיש העסקים רונן נמני לקחו את המותג המוכר, הוסיפו לו מנות חדשות וקטנות, כולן כאלה שניתן לקחת הביתה ("טו גו"), ערבבו את הכל יחד ויצרו מסעדה שהיא גם מאפיה, ומעדנייה שבו האוכל מוכן לעיני הלקוחות.

ארוחת בוקר? צהריים? ערב? זה לא ממש משנה, "לחם ארז" המחודש פונה בעיקר ללקוחות שרצים ממקום למקום ורוצים אוכל בריא יחסית, טעים, ארוז ומחולק. מתוך התפיסה הזאת, נולד הקונספט המחודש - "טו גו", כאשר המסעדה מחולקת לשלושה חלקים; מאפיה, סלטים ומנות חמות, ומוצרים ארוזים כמו שמן זית, יינות, מותג הבירה הישראלי והמסקרן – בזלת, וממרחים שונים לקנייה.
מסעדה פתוחה לעיני הלקוחות.
מסעדה פתוחה לעיני הלקוחות. דן פרץ

"התפיסה שהנחתה אותנו בפיתוח התפריט הייתה אוכל לאורך כל היום" מספר השף ירון קסטנבאום שעדיין נמצא בקשר יומיומי עם השף ארז קומרובסקי "אחד היתרונות הגדולים של המותג 'לחם ארז' הוא נאמנות הלקוחות. ארז הצליח לבסס סביבו קהל לקוחות אוהב ומפרגן" מפרט קסטנבאום.

הסניף הראשון שאימץ את הקונספט החדש הוא סניף אבן גבירול בתל אביב ובחודשיים הקרובים יושלם שיפוצן של 15 מסעדות הרשת. ובינתיים, סניף הדגל בתל אביב, שהפך הקיץ לשדרה קולינרית עם פתיחת "המזנון" של אייל שני וה"דיינר" של גוצ'ה בין היתר, מצליח לשמור על זרימה של לקוחות שבאים לבדוק מה חדש אצל ארז.

ומה בתפריט? הלחמים, המאפים והברוסקטות עדיין מככבים ב"לחם ארז" כשאליהם הצטרפו תוספות של מנות קטנות ומפנקות כמו גבינה כחולה, ירקות ובשרים, כפי שמצופה מדלי למהדרין. כך שמי שבא לו להוסיף מנת כבד קצוץ, קורנביף או נקניק "ורנייר" לארוחת הבוקר, יכול לעשות זאת. לא בטוח שזה מה שהישראלים מחפשים על הבוקר, אבל תמיד טוב שיש את האופציה.

בנוסף, מי שרוצה סלט ארוז כעציץ, או עגבניות ארוזות בכוס פרוזן יוגורט, יכול ליהנות ממנות צמחוניות ובשריות ארוזות באסתטיות בנייר ממוחזר וידידותי לסביבה. אבל אל תתנו למנות הקטנות ולהמלצות הדיאטניות על אכילת מנות קטנות לאורך כל היום להשפיע עליכם, שמן לא חסר באף אחת מהמנות וגם בסלטים לא חסרות גבינות משמינות. טעים יהיה, דיאטטי – לא ממש.

לחם ארז, אבן גבירול 52 תל אביב, 03-6969381.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...