שזיף יהודי: מתכוני שזיפים בסגנון מזרח אירופאי

מתגעגעים לקומפוט של סבתא? השגנו מהשף זמי שרייבר ממסעדת "סנדר", ארבעה מתכונים מזרח אירופאים עם שזיפים בניחוח נוסטלגי

nrg מעריב | 7/7/2011 8:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נאור רהב
סלט שזיפים. נאור רהב
סלט שזיפים קיצי

המרכיבים:

2 מלפפונים
2-3 עלי חסה ערבית
5-6 עגבניות שרי
גזר
2-4 שזיפים
חופן קרוטונים

לרוטב:

כף שמן זית
כף שמן חמניות
כפית חומץ
כף מיץ תפוזים
קורט סוכר
קורט מלח
קורט פלפל לבן

ההכנה:

1. שוטפים וחותכים גס את כל הירקות ומעבירים לקערת הגשה.
2. במעבד מזון טוחנים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים על הסלט.



נאור רהב
צימעס שזיפים. נאור רהב
צימעס שזיפים

המרכיבים:

2 קילו גזר חתוך לטבעות
250 גרם שזיפים אדומים קלופים פרוסים
כוס ציר עוף
רבע כפית מלח
3 כפות סוכר חום
קורט קינמון
50 גרם מרגרינה
מים

ההכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים (פרט לשזיפים) לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כחצי שעה על אש גבוהה.
2. מוסיפים את השזיפים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם לסירופ סמיך. מקטינים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בקוביות שזיפים טריים.

נאור רהב
בשר צלי עם שזיפים. נאור רהב
בשר צלי עם שזיפים

המרכיבים (5 מנות):

2 קילו בשר כתף
1.5 קילו שזיפים אדומים קלופים חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
מעט מלח
מעט פלפל שחור

ההכנה:

1. צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום כתוש ומעט מלח עד להשחמה.
2. מוסיפים לסיר מעט מים ומשחימים שוב עד לקבלת גוון כהה (או עד להגעת הגוון הרצוי).
3. במקביל טוחנים את קוביות השזיפים במעבד מזון. מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של כ-130 מעלות למשך שעתיים.
4. מעבירים למקרר למספר שעות. בהגשה, פורסים את הבשר ויוצקים את הרוטב מעל ומסביב.
5. ניתן לקשט עם קוביות שזיפים טריים.

נאור רהב
לפתן שזיפים. נאור רהב
לפתן שזיפים

המרכיבים (4 מנות):

2 קילו שזיפים אדומים וצהובים
200 גרם סוכר
30 גרם ג'לי בזק בטעם פטל
מיץ מלימון שלם

ההכנה:

1. חוצים את השזיפים לשניים ומגלענים אותם. מרתיחים סיר עם מים ומכניסים לתוכו את השזיפים ושאר המרכיבים למשך לעשר דקות. לאחר מכן מסננים את השזיפים, קולפים אותם ומקררים אותם ואת הנוזל.
2. מגישים את הלפתן בכוס צוננת.  

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...