ארוך ומשגע: מתכוני באגטים לכבוד יום הבסטיליה

עם כל הכבוד לגזרה, לא נראה לנו שקרלה ברוני מוותרת על בגט צרפתי מדי פעם. רוצים להכין בבית בגט חם וטעים? שף גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו" מלמד כיצד עושים זאת, וחוגג עם עוד כמה מתכוני בגט את יום הבסטיליה

את
מיכל כ''ץ | 14/7/2011 8:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראובן קסטרו
בגט ביתי. ראובן קסטרו
בגט ביתי

חומרים לשלב א:

כוס קמח כפית שמרים יבשים
אחת וחצי כפיות מלח
כוס ורבע מים פושרים

חומרים לשלב ב:

1 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
אחת וחצי כפיות מלח
כף שמרים

אופן ההכנה:

1. שלב א: מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד, ומשהים להתפחה כ-3 שעות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
2. שלב ב': מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבדים אותו יחד עם החומרים מהרשימה לשלב ב'. מכסים במגבת לחה ומשהים להתפחה נוספת כשעה. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל-10 יחידות , יוצרים מכל אחת צורת בגט ומתפיחים לכ-20 דקות נוספות.


4. אופים את הבגטים בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (כ-230 מעלות) למשך כ-3-2 דקות, בשיטת באן מארי: מכניסים לתנור גם תבנית קטנה עם מים. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות. חמש דקות לפני תום האפייה מוציאים את תבנית המים.

דניאל לילה
סלט לחם. דניאל לילה
סלט לחם

מנה קלאסית לארוחת צהריים קלה, שעושה שימוש בבגט של ליל אמש.

חומרים:

בגט שנאפה יום קודם לכן, חתוך לקוביות בינוניות
2 שיני שום, חתוכות לרצועות דקות
2 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות בצל סגול, חתוך לחצאי עיגולים דקים חסה אמריקאית, קרועה לחתיכות בינוניות
חופן זיתים שחורים מגולענים
מעט אורגנו
שמן זית לתיבול
מלח ופלפל שחור
מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה:

1. מפזרים מעל קוביות הבגט רצועות שום ואופים בתבנית, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות.
 2. בקערה גדולה מערבבים את החסה, העגבניות, הבצל והזיתים, ומתבלים. מפזרים את קוביות הבגט מעל, ומגישים.

דניאל לילה
בגט עם ביצה עלומה. דניאל לילה
בגט עם ביצה עלומה

חומרים:

חצי בגט
1 ביצה
מלח, פלפל
כף חומץ
כף מיונז
חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חוצים את הבגט לאורכו ומורחים מיונז.
2. מרתיחים בסיר גדול מים, מעט מלח וכפית חומץ. מכינים בצד שתי כפות עץ. שוברים את הביצה בעדינות לתוך המים הרותחים, ובעזרת הכפות אוספים את שולי החלבון ועוטפים בהם את החלמון. מבשלים לא יותר מארבע דקות.
3. מוציאים את הביצה העלומה בעזרת כף מחוררת אל הבגט.
4. בוזקים מלח ופלפל, מוסיפים עלי פטרוזיליה ומגישים.

דניאל לילה
לחם פודינג. דניאל לילה
לחם פודינג

קינוח אירופי קלאסי, שגם הוא עושה שימוש בבגט מליל אמש

חומרים:

חצי בגט פרוס
4 כפות חמאה מומסת
מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
אחת וחצי כוסות חלב
1/4 כוס סוכר
חצי כפית קינמון
מקל וניל אחד
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

תוספות: צימוקים, פירות יבשים, צנוברים, פרוסות בננה, שוקולד וכל מה שאוהבים

אופן ההכנה:

1. משמנים תבנית בינונית בחמאה המומסת ומסדרים בה את פרוסות הבגט.
2. טורפים את השמנת המתוקה, הביצים, החלב, הסוכר והקינמון בקערה. חוצים את מקל הווניל, ובעזרת סכין או כפית אוספים את הזרעים השחורים בעדינות, ומוסיפים לתערובת.
3. מוסיפים את הפירות היבשים ללחם, יוצקים את התערובת על הלחם והתוספות ומשהים זמן קצר, כדי שהנוזלים יספגו.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. אופים בשיטת באן מארי-מניחים את התבנית בתוך תבנית עם מים רותחים עד כשליש מהגובה - למשך כחצי שעה, עד שמתקבל קראסט למעלה.
6. מגישים עם קוביות חמאה מעל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...