התוספת שתופסת: שלושה מתכונים עם קוואקר

חוץ מלבשל לעצמכם דייסה טעימה, אפשר לשלב קוואקר במגוון מאכלים מוכרים ולהפוך אותם לעסיסיים ובריאים יותר. שי לי ליפא שידרגה שלושה מתכונים עם טוויסט בריא

nrg מעריב | 13/7/2011 8:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דן לב
סלט חסה עם שניצלוני גבינת עזים בציפוי קוואקר ופיסטוקים. דן לב
סלט חסה עם שניצלוני גבינת עזים בציפוי קוואקר ופיסטוקים

סלט חסה משודרג עם שניצלוני גבינת עזים בציפוי פריך של קוואקר ופיסטוקים.

החומרים ל-6 מנות:

לשניצלונים:

1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז חתוך ל-12 עיגולים
1/3 כוס (30 גרם) קוואקר
1/3 כוס פיסטוקים גרוסים דק
1/4 כפית מלח
1 ביצה גדולה (L)

לטיגון השינצלונים:

שמן קנולה

לסלט:
2 חסות מופרדות לעלים, שטופות ומיובשות היטב
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית גדושה דבש
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מכינים את השניצלונים: מערבבים קוואקר, פיסטוקים ומלח בקערה. בקערה נפרדת טורפים ביצה. טובלים את עיגולי הגבינה בתערובת הקוואקר, אחר כך בביצה ושוב בתערובת.
2. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ. מטגנים את השניצלונים כדקה-שתיים מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.


מכינים את הסלט ומגישים: קורעים את עלי החסה ומניחים בקערה. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים שניצלוני גבינת עזים ומגישים מיד.


דן לב
קציצות עוף ברוטב חלב קוקוס ובטטה. דן לב
קציצות עוף ברוטב חלב קוקוס ובטטה

קציצות עוף עם קוואקר שמעניק להן רכות נפלאה, ברוטב בסגנון אסיאתי. כדאי לעשות שימוש בבשר פרגיות, שהופך את הקציצות לעסיסיות במיוחד.

החומרים ל-6-4 מנות:

500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים
1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס"מ
1 כף מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
1. מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
2. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מוסיפים לרוטב הרותח בהדרגה (לא מערבבים, רק מנערים קלות את הסיר כדי לא לפרק את הקציצות) ומביאים שוב לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

דן לב
פאנקייק קוואקר וקינמון. דן לב
פנקייק קוואקר וקינמון

פנקייק נימוחים, ריחניים וטעימים בזכות תוספת של קוואקר ומעט קינמון.

החומרים ל-10 פנקייקס קטנים:

1 כוס (90 גרם) קוואקר
3/4 כוס (105 גרם) קמח רגיל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
2 כפות שמן קנולה

לטיגון:

תרסיס שמן
להגשה:
סירופ מייפל אמיתי או דבש
פירות שאוהבים (פטל, אוכמניות, ענבים, מנגו)

ההכנה:

1. מערבבים קוואקר, קמח, סוכר, אבקת אפייה וקינמון במעבד מזון. מוסיפים ביצה, חלב ושמן קנולה ומערבלים לתערובת אחידה.
2. מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן ובעזרת מצקת יוצקים כ-1/4 כוס מן התערובת. כשמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת. ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה.
3. מגישים חם עם סירופ מייפל או דבש ופירות שאוהבים.

באדיבות שי לי ליפא למותג "קוואקר".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...