אוכל של אמא: מתכונים לארוחת ילדים של אינה קראבצקי
לאינה קראבצקי, זוכת "מאסטר שף" לא דחוף לפתוח מסעדה משלה. בין הופעות בטלוויזיה לשיווק קייטרינג היא מעדיפה לבלות עם בן זוגה ועם בתה איה בת השש. לכבוד החופש הגדול, קבלו מתכונים לארוחות הילדים שאינה ואיה אוהבות להכין יחד

בינתיים קראבצקי נהנית מהפסיליטיס כמעט לבד. הדגש על כמעט. לחלץ מקראבצקי משהו על חייה האישיים קשה בהרבה מלהוציא ממנה, נגיד, את המתכון הסודי שלה לעוף עם גרגרי חומוס, שאף אחד לא מוותר עליו בארוחת שישי.
על בן זוגה זה חמש שנים, רוני, היא ממש לא מעוניינת לפטפט. בשלוש השנים האחרונות הם חולקים את הדירה הסופר מעוצבת במרינה. יותר מזה היא פשוט לא מוכנה לספר, ובכל מקרה, בקרוב היא תעבור לתל-אביב.
על פי ההנחיות החדשות שהעבירה עיריית הרצליה, המתחם כולו יהפוך להיות בית מלון, וקראבצקי תארוז את חפציה, תיקח את בתה המתוקה איה בת השש, ותיפרד לשלום מהעיר. "אני לא אוהבת את האוכלוסייה" היא אומרת. "אין פה ילדים, כולם גרושים וגרושות. אנחנו לא הולכות לחוף הזה כי בהרצליה מזרימים את הביוב לים, ואנחנו תמיד בחוף הצוק. זה לא שאני מתכוונת לגור במרכז העיר, יותר אזורי חן כזה, כי בא לי שכונה. פה זה ממש לא שכונה".
- אז אין לאיה חברות כאן?
"כל החברות של איה גרות בתל-אביב. גם הגן שלה נמצא בכיכר המדינה. גם בשנה הבאה היא תהיה בבית ספר בסביבה. כל יום אני מסיעה אותה חצי שעה לגן, אבל זה ממש לא אכפת לי, אני שרוטה בקטע הזה, העיקר שזה יהיה גן טוב, וזה גן מדהים. חוץ מזה שאני עובדת כל היום באזור, ואיה אחרי הגן נמצאת הרבה אצל אבא שלה או אצל ההורים שלי, שגרים ביד אליהו.
"איה היא ילדה שלא צריך 'למצוא לה סידור'. כולם רבים עליה. בערב אני חוזרת איתה לכאן, ואז יש לנו זמן יחד"
- איה אוהבת לבשל?
"מאוד. היא עשתה לא מזמן דג דניס שלם בתנור, עם המון עשבי תיבול ולימון והיא אכלה את כולו. אני לא יכולה לאכול דג שלם, כי נורא קשה לי עם העצמות, והיא הסתדרה איתו בלי בעיה. איה היא ילדה נורא טובה, היא לא רק מבשלת, היא גם עושה כלים, מטאטאה, מפנה מהשולחן, כביסה".
מאז שזכתה קראבצקי בתואר ה"מאסטר שף" לפני שבעה חודשים, את רוב הלהטוטים הקולינריים שלה היא עושה מול המצלמות בתוכניות "שבע מנות בשבעה ימים" ו"גורמה בפיתה" וב"היכל התהילה", שם היא מבשלת את ארוחת ההדחה מדי שבוע. בבית היא בקושי נמצאת.
"מאז שזכיתי בתואר ונהייתי "סלב" אני לא רואה את הבית באמצע היום. אני עושה את כל התוכניות האלה, יש לי טור ב"מאקו" וחוץ מזה אני גם עובדת כמנהלת מכירות של קייטרינג "מזל טלה - הווילה", ואני מתרוצצת כל היום בין לקוחות וגם מגיעה בערב לאירוע לראות איך הוא מתנהל. אין לי זמן לנשום".
- מנהלת מכירות של קייטרינג? זה לא מה שחזו לך כשיצאת עם התואר.
"אני יודעת, והיו לי המון הצעות לפתוח מסעדה. אנשים שהגיעו עם כסף ואמרו לי 'רק תבואי' אבל זה לא מתאים לי עכשיו, כי קשה לי לוותר על איה. מסעדה זה לא משחק, ואני עוד לא שם. אולי אירחתי פה בבית 30 אנשים, אבל עוד לא הרצתי פס של 150 איש במסעדה".
- הסלבריטאות לא הביאה איתה הזדמנויות זוהרות?
"בטח שהביאה. אני עושה טלוויזיה והגעתי למסקנה שזה מה שאני רוצה לעשות. כשהגעתי לתחרות לא עשיתי כלום, הייתי בת 31 בצומת דרכים. למרות שדגמנתי בעבר, בכלל לא חשבתי על להיות מפורסמת. עכשיו אני מבינה שזה מאוד מתאים לי, הג'וק נדבק לי, וברור שאני מחכה להיות פרזנטורית של משהו. כולנו חולמים להיות פרזנטורים כדי לעשות גם קצת כסף מזה".

כדי לקבל קמפיין בשלב הזה, קראבצקי תצטרך בוודאי להתחרות עם הבשלנים החדשים בשטח, מתמודדי העונה השנייה של "מאסטר שף" שעלתה לאחרונה בערוץ 2.
מי שמשך את לבה בעונה החדשה הוא אליהב ששון, מעצב שמלות הכלה. "יש לי רגישות לקראנצ'יות, וכשהם נתנו שם ביס מהמנה הזו ממש שמעתי את זה. נראה שהבחור יודע מה הוא עושה, ואני מחכה לראות ממנו עוד".
- מה לפי דעתך היה אומר עלייך השופט החדש רושפלד, שהיה אמור להיות השופט הכי קשוח אבל בינתיים יוצר רושם של שה די תמים?
"רושפלד הוא בין השפים הבודדים המדופלמים אצלנו בארץ ואני מעריצה אותו. אני חושבת שהוא דווקא היה בא לי טוב, כי הוא בא מהגורמה ולא מהבישול הביתי, וזה יותר אני".
- את שומרת על דיאטה?
"מאוד. אנחנו מאוד משתדלים לאכול בבית כמה שפחות פחמימות וכמה שיותר חלבונים וירקות. ארוחת ערב מורכבת בדרך כלל מחזה עוף או דג וירקות או חביתה וסלט, שזה שיא הפינוק בעיני. לחם אני לא אוכלת למרות שאני מאוד אוהבת, ואני אוכלת לרוב פריכיות אורז".
בשלב הזה איה מצטרפת לשיחה וחולקת על אמה: "אמא, את אוכלת המון לחם. כשישבנו אצל דוד ויוסף אכלת את כל הלחם, לא הפסקת לאכול. אמא שלי לא אוכלת כלום בבוקר ובצהריים, ובערב כשהיא מגיעה היא גומרת לנו את כל האוכל, היא לא משאירה לי כלום מרוב שהיא רעבה".
- מי אלה דוד ויוסף?
"זו מסעדה קטנטונת בירמיהו בתל-אביב עם מנות קטנות ומופלאות".

"אני אוהבת סושי טוב ב'קיוטו' בהרצליה ואני מאוד אוהבת את 'מחניודה' בירושלים. אני חולה על ג'אנק פוד אבל הגעתי להסכמה עם עצמי שאני עושה את זה רק בחו"ל, אז אני לא נוגעת".
-באיזו מסעדה התאכזבת?
"התאכזבתי ב'התרנגול הכחול' של שאול בן אדרת. אכלתי שם כמה פעמים ולא נהניתי. הוא גם העתיק ממני איזו מנה, אני כבר לא זוכרת איזו. אכלתי גם ארוחה גרועה במיוחד ב'קימל בגלבוע' שגם שייכת לו. היה לי שבלול במנה. אחרי שהתלוננתי הגיע המלצר ושאל אותי: 'חוץ מהשבלול, המנה מוצאת חן בעינייך?'". (שאול בן אדרת העדיף שלא להגיב על הטענות, מ"ז).
- את מארחת בבית?
"המון. בשישי-שבת תמיד מתארחים פה ההורים שלי וחברים, ופעם בחודש-חודש וחצי יש פה קבוע מפגש של חברות שלי. אנחנו איזה שמונה-תשע חברות, רובן רוסיות, כולן כמעט נשואות אבל אנחנו נפגשות לבד, כי כל אחת נשואה לישראלי שלה וזה לא תמיד עובד.
אני כל פעם מפתיעה אותן במאכלים אחרים, וזה תמיד נגמר בזה שאנחנו רוקדות פה בטירוף. זה מתחיל במוזיקה רוסית, עובר למזרחית ונגמר בטראנס קליל, וזו חבורה של יפות שאין לתאר. אנחנו חבורה יפה ושמחה".
- מה את מבשלת לגבר שלך?
"אני לא חושבת שזה מה שאני מבשלת, אלא איך שאני מבשלת. את יכולה להגיש לגבר גם ביצה קשה, אבל אם תגישי לו את זה מצלחת יפה ותחייכי, תכבשי את לבו. אני לא חושבת שיש גבר שיעזוב אשה אם היא לא מבשלת טוב, אבל יש גבר שיעזוב אשה שתזרוק לו את הצלחת על השולחן".
סיבוב בחדר הארונות של אינה מגלה עוד אהבה שלה, שלא קשורה בכפות וסירים. בגדים. בגדי מעצבים מהשורה הראשונה מסודרים למשעי, רובם מנוילנים היישר מהמכבסה, וזוגות-זוגות של נעלי עקב יפהפיות מחכות להינעל: פראדה, מיו מיו, ג'ורג'יו ארמאני וכל שאר החבר'ה הטובים, כולם פה. את השופינג היא מרכזת לשני סיבובים בעונה. "הסיבוב הזול זה ב'זארה'. אני מעריצה את 'זארה', והסיבוב היקר זה בכיכר. אחרי זה בסוף העונה, בסיילים של ה-70 אחוז, אני אעשה עוד סיבוב בכיכר להשלמות".
- את מבשלת על עקבים?
"בטח. אני אוהבת רק נעליים גבוהות, וקשה לי להוציא הרבה כסף על נעל שטוחה. היה לי זוג של שאנל שטוחות, והרסתי אותן לגמרי ב'מאסטר שף'".
- מה את לא מוכנה ללבוש?
"עברתי פאזה עם הגיל ואני הולכת הרבה פחות חושפני ופחות צמוד. יש לי ברכיים מזעזעות ואני בחיים לא אלך עם חצאית מעל הברך, ואף פעם לא הלכתי עם סקיני ג'ינס, כי אין לי גוף לזה".
- מי המעצבים שאת אוהבת?
"אני מאוד לא מתחברת למעצבים ישראלים. הבדים ואיכות התפירה ממש לא מספקים בעיני. אני מאוד אוהבת את פראדה ואת מיו מיו".
איה: "גם אני אוהבת את פראדה. יש לי המון נעלי פראדה".
-תתחתני שוב?
"כן, למה לא? התחתנתי בפעם הראשונה לפני שבע שנים והתגרשתי לפני שש. עשינו את איה והתפזרנו. זה לא עבד, אבל אנחנו ביחסים מעולים. יש לנו את איה וזה לכל החיים. לא איבדתי אמון באהבה, וחתונה זה תמיד נחמד".
- ומה עם עוד ילדים?
"עוד אחד מספיק לי".

חומרים:
400 גר'
בשר פרגיות
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
קמח לקימוח
פירורי פנקו
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס אורז
חצי כוס עדשים שחורות קטנטנות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את בשר הפרגיות לקוביות גדולות.
2. טורפים את הביצים, מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים במלח ופלפל.
3. יוצרים פס עבודה יחד עם הילדים: צלחת עם קמח, צלחת עם הביצים הטרופות וצלחת עם פירורי פנקו מעורבבים עם שקדים מולבנים.
4. טובלים את הפרגיות בצלחות לפי הסדר, ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעט שמן זית מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך רבע שעה.
5. במקביל, מבשלים את העדשים השחורות במים למשך עשרים דקות, ומסננים.
6. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. כשתי דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לאורז את העדשים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.

חומרים:
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
2 שיני שום קצוצות דק מאוד
300 גרם עוף טחון
חופן בזיליקום קצוץ דק
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
ביצה
שמן זית
מלח, פלפל
חצי חבילה של פתיתים
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מאדים כמחצית מכמות הבצל והשום עם מעט שמן זית עד לשקיפות.
2. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות.
3. מעבירים את הרוטב לבלנדר, טוחנים היטב ומחזירים את הרוטב לסיר.
4. מערבבים את העוף הטחון עם שארית הבצל והשום, מוסיפים את הבזיליקום והביצה ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים כדורים קטנטנים יחד עם הילדים ומכניסים לרוטב החם. מבשלים עוד רבע שעה. 5. מגישים על פתיתים שבושלו לפי הוראות היצרן.
חומרים:
חצי חבילה של ספגטי (רצוי ספגטיני)
100 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה לבישול (10 אחוז שומן)
20 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
חצי חבילה של מרשמלו חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, עד מידת עשייה אל דנטה.
2. ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בסיר קטן, על אש נמוכה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה וכמחצית מכמות המרשמלו, מערבבים בעדינות ומורידים מהאש.
3. מערבבים את רוטב השוקולד עם הספגטי, ולפני ההגשה מפזרים עוד קצת מרשמלו על המנה.
חומרים:
חבילת פתי בר בטעם שוקו
חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
200 גר' גבינה לבנה
כף סוכר
פטל טרי לקישוט או שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הביסקוויטים לשקית ונותנים לילד לרסק אותם בעזרת פטיש שניצלים.
2. מקציפים את אבקת הפודינג עם מיכל שמנת מתוקה וכוס חלב. לאחר מספר דקות מוסיפים את הגבינה והסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
3. בכוס שקופה מניחים שכבה של פירורי ביסקוויטים ומעליהם קרם, וחוזרים שוב על הפעולה עד שמגיעים כמעט לשפת הכוס. נותנים לילד לקשט את המנה בפטל טרי או בשוקולד מריר מגורר. מאחסנים לזמן קצר במקרר ומגישים.