צמד חמד: מתכוני פטריות וגבינות

פטריות וגבינות הן שילוב מושלם. השף יוסי בן דיין מחוות תקוע עם שני מתכונים המשלבים שלל גבינות וגם כמה סוגי פטריות, שכדאי לאכול בלי רגשות אשמה

nrg מעריב | 20/7/2011 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי זינגר
גלילות חצילים במילוי תערובת גבינות ופטריות אנוקי. שי זינגר
גלילות חצילים במילוי תערובת גבינות, עשבי תיבול, פיסטוקים ופטריות אנוקי

המצרכים (ל-20 גלילות):

3 חצילים ארוכים וקלים
שמן זית

למלית:

500 ג' גבינת פטה מפוררת
200 ג' גבינת ריקוטה/ אורדה או קוטג' 9%
3 שיני שום קצוצות
50 ג' פיסטוק גרוס
1 זר בזיליקום קצוץ גס
2 כפות עירית קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס
20 עלי בזיליקום גדולים שלמים

לפטריות:

2 חבילות פטריות אנוקי
2 כפות שמן זית
מעט מלח

ההכנה:

1. פורסים את החציל לאורך לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
2. מורחים את הפרוסות משני הצדדים במעט שמן בעזרת מברשת, מתבלים במלח ופלפל, מסדרים על תבנית  מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 220 מעלות עד קבלת השחמה יפה משני הצדדים ( כ- 20 דקות , רצוי להפוך את הפרוסות כשחלקן העליון מושחם).  מקררים.
3. מרחיקים את השורש של בפטריות האנוקי וחותכים אותן לשניים.
4. מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים את הפטריות למשך כדקה אחת תוך כדי תיבול.


5. מערבבים  את כל חומרי המלית יחד, לתערובת אחידה.
6. מניחים  עלי בזיליקום וכף גדושה מהתערובת על הקצה התחתון של כל פרוסת חציל.
7. מסדרים אלומה קטנה של פטריות על הגבינה כך שהקצוות תבלוט מהחציל ומגלגלים.
8. הצעת הגשה: יוצקים יוגורט ועליו שמן זית על צלחת הגשה ומסדרים את גלילי החציל מעל.

שי זינגר
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה. שי זינגר
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

החומרים:

לבצק:

250 ג' קמח
100 ג' חמאה
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
1/4 כוס חלב
1 כפית תימין קצוץ

למלית:

1 בצל קצוץ
1/3 כוס שמן זית
1 חבילת פטריות יער (180 ג') חתוכות לרצועות
3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות
1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)
100 ג' גבינה כחולה מפוררת
3 ביצים
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט

ההכנה:

הבצק:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.
2. אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.
4. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ.
5. משמנים תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד.
6. מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים את השוליים.
7. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

המלית:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את שני סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.
3. מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.
4. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.
5. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

הרכבה ואפייה:

1. יוצקים את המלית לתוך התבנית.
2. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-45 דקות.
3. בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה. במידה והיא עדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות לעוד מס' דקות.
4. מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.

באדיבות שף יוסי בן דיין, חוות תקוע.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...