צהוב על הסכין: זן חדש של אבטיחים

מה זה צהוב בפנים וירוק בחוץ? אבטיח חדש מסוג "ענבר" שיגיע בקרוב לשווקים. החקלאי שפיתח אותו מבטיח: "הזן הצהוב מתוק יותר מהאדום"

דליה מזורי  | 14/7/2011 9:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כולנו אוהבים לאכול אבטיח בחודשי הקיץ. אך נראה כי בתקופה הקרובה תהיה לנו אפשרות לאכול אבטיח מסוג שלא הכרנו עד היום: לאחרונה פותח בישראל אבטיח שתוכנו צהוב וקליפתו ירוקה. מי שעומד מאחורי הזן החדש הוא החקלאי אורי רבינוביץ שמתגורר במושב צופית הסמוך לכפר סבא. "אני אוהב לשווק זנים חדשים על פי דרישות הקהל", הוא אומר.
בקרוב: אבטיחים בשלל צבעים. אבטיח
בקרוב: אבטיחים בשלל צבעים. אבטיח "ענבר". אורי רבינוביץ'


רבינוביץ מציג את הפרי החדש מדי יום שישי בשוק האיכרים בנמל תל אביב. את הלקוחות הרבים שמגיעים לדוכן שלו הוא נוהג לשאול איזה זנים חדשים הם היו מעוניינים לאכול. "הם אמרו לי שהם רוצים אבטיחים בכל מיני צבעים", סיפר אתמול, "והחלטתי להפתיע אותם".

לפני שבועיים הוא שתל את הזן החדש שנקרא "ענבר": צהוב בפנים וירוק כהה בחוץ. זהו אבטיח קטן שמשקלו 4-3 קילוגרם. הצבע הצהוב אינו פוגע בטעם המתוק של האבטיח. להיפך, האבטיח הצהוב מתוק הרבה יותר מהפרי האדום שכולנו מכירים.

אך רבינוביץ לא הסתפק בזן הצהוב, ויצר עוד כמה סוגים חדשים של אבטיח. בקרוב הוא מתכוון לשווק גם אבטיח במשקל שמונה קילוגרמים שתוכנו כתום וקליפתו ירוקה. בקרוב יציע רבינוביץ למכירה גם אבטיח בעל קומבינציה של צבעים.

מאחר שרבינוביץ אינו יודע כיצד יתקבל הזן הצהוב בקרב הציבור - הוא מגדל כעת כמות מוגבלת שאותה הוא מוכר בשוק האיכרים השבועי. עם זאת, רשתות השיווק הגדולות כבר מתעניינות בפיתוח בחדש וחלק מהן אף מתכוונות להציע אותו בקרוב לצרכנים. מחירו של האבטיח החדש: חמישה שקלים לקילוגרם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...