בירת איטליה: פטוצ׳יני נקניקיות טלה ובירה
בחודש הקרוב ייערך בכמה מהמסעדות המובילות בתל אביב פסטיבל מיוחד שיביא אל שולחנכם מנות שף על טהרת הבירה. השף ג'ו מרסיאנו ממסעדת "קנטינה" תורם מתכון שיכור ומיוחד
ב"אורנה ואלה" יגישו עוגת ג'ינג'ר והיינקן קייצית וקלילה, ב"בסטה" – מולים כבושים בבירה היינקן על מצע לחם בירה, ב"יועזר" יגיש השף שאול עברון וריאציה ל"סטייק & קידני פאי" אנגלי בבירה, ב"קפה איטליה" - שורט-ריב בבירה.
השף ג'ו מרסיאנו ממסעדת "קנטינה" יגיש פטוצ'יני נקניקיות טלה בהיינקן. קבלנו ממנו את המתכון:

המרכיבים (ל-4 מנות):
600 גרם כרוב לבן
200 גרם כרוב סגול
400 גרם פסטה פטוצ׳יני
600 גרם נקניקיות טלה חריפות
6 כפות שמן זית
2 בקבוקי היינקן (330 מ"ל)
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
ההכנה:
1. שוטפים ופורסים בנפרד את הכרוב הלבן והסגול לרצועות דקות.
2. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים לה 4 כפות שמן זית, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הכרוב הלבן. מאדים את הכרוב תוך כדי ערבוב ונזהרים לא להשחים אותו.
3. מוסיפים לכרוב בקבוק וחצי בירה ומצמצמים לאמולסיה חלקה. שותים את חצי הבקבוק הנותר בשלוק אחד.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
5. צולים את הנקניקיות עם שארית שמן הזית על פלנצ׳ה או מחבת פסים לוהטת.
6. כשהנקניקיות מוכנות מעבירים אותן לקרש חיתוך וחותכים אותן לפיסות גדולות.
7. מוסיפים את הכרוב הסגול למחבת הכרוב הלבן החמה ומערבבים.
8. מערבבים בעדינות את הפסטה ופיסות הנקניקיות לתוך תבשיל הכרוב ומתקנים תיבול.
9. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים מיד עם 4 בקבוקי היניקן קרים.
המנה מוגשת בין התאריכים 17/7-17/8, במסגרת פסטיבל Heineken – Open Your World to Taste.