הנה העוגה: פאי צ'אבי האבי
עוגת "פאי צ'אבי האבי", עוגת שוקולד מתוקה-מלוחה שמכילה בייגלה וחמאת בוטנים שהכינה מור כהן, היא העוגה הזוכה בגמר תחרות העוגות של אתר הקונדיטוריה "מנטקה". הנה המתכון שישבור לכם את הדיאטה
המתכונים עלו לעמוד הפייסבוק של האתר ולאחר שבוע אינטנסיבי של הצבעות, עלו 15 עוגות לשלב הגמר ויוצריהן הוזמנו לאירוע הגמר.
בצוות השופטים נמנו מאיר דנון, תומר כבירי ודודו אוטמזגין. לאחר דיונים והתלבטויות, בחרו השופטים את העוגה הזוכה - "פאי צ'אבי האבי", עוגת שוקולד עם מקלות מלוחים וחמאת בוטנים שהכינה מור כהן. מור זכתה בקורס "יסודות הקונדיטוריה הקלאסית" מטעם בית הספר "בישולים" בשווי של 10,000 שקל.
פורטל הקונדיטוריה הישראלי - מנטקה, מתמקד רק בתחום הקונדיטוריה ומה שמסביב לו. בין תכני האתר: סיקור מקצועי של בתי ספר, מילון מונחים מקצועי, מתכונים בדוקים בלבד, סקירות וידאו ועוד.
המתכון מתאים לתבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ.
המרכיבים לקלתית:
250 גרם מקלות בייגלה מלוחים
3 כפות סוכר חום דמררה
150 גרם חמאה מומסת, צוננת
מרכיבים למלית הבראוניז:
100 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום כהה (אפשר גם דמררה או לבן)
1 ו- 1/3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפיה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/2-1 כף חלב, במידת הצורך
2 כפות חמאת בוטנים חלקה/עם שברי בוטנים
1/2 כף שמן זית
מרכיבים לצ'אנקס חמאת בוטנים:
4-5 כפות חמאת בוטנים חלקה/עם שברי בוטנים
1/4 כוס קרמל/חמאת בוטנים/שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי בשילוב של קרמל ושוקולד)
20 גרם חמאה

ההכנה:
להכנת הצ'אנקס:
1. מניחים חמאת בוטנים, צ'יפס וחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל למשך 30 שניות.
2. מוציאים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. במידת הצורך מחממים בפולסים של 10 שניות בכל פעם, נזהרים שהתערובת לא תישרף.
3. מכינים "תבנית" קטנה מנייר כסף, בצורת מלבן בגודל של 15X18 ס"מ (אפשר להכין מלבן קטן יותר, אם רוצים צ'אנקס יותר עבים). יוצקים את התערובת לתוך התבנית.
4. מצננים במקרר למשך כחצי שעה, או עד שהתערובת מתייצבת.
5. חותכים את המלבן לריבועים קטנים, אבל לא קטנים מדי - אנחנו רוצים צ'אנקס!!
להכנת הקלתית:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. טוחנים גס בייגלה וסוכר במעבד מזון.
3. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית פאי (רצוי מתפרקת) בקוטר 24/26 ס"מ ומרפדים היטב את התחתית והדפנות בבייגלה. לתחתית עבה משתמשים בתבנית בקוטר 24, ולתחתית דקה יותר ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 26.
5. אופים עד שהבייגלה משחים-מזהיב בקצוות, למשך כ-15-18 דקות. מצננים.
להכנת הבראוניז:
1. בסיר בינוני-גדול מחממים חמאה ושוקולד על אש נמוכה-בינונית עד להמסה מוחלטת וקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
2. מוסיפים שני סוגי סוכר, קמח, אבקת אפיה, תמצית וניל ומלח. מערבבים.
3. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים מהר והיטב לאחר כל הוספה, על מנת שהביצים לא ייקרשו וכדי שלא נקבל בראוניז עם חתיכות חביתה.
4. אם הבלילה קשה מדי בשלב זה ומרגישה יותר כמו בצק עוגיות משאר בלילת בראוניז, אפשר להוסיף מעט חלב לדילול ולערבב.
5. מקפלים פנימה את צ'אנקס החמאת בוטנים. הערה: אם לאחר שלב הקירור הצ'אנקס עדיין לא מספיק קשים, אפשר פשוט "לגרד" אותם בעזרת כפית מנייר הכסף ולהניח תלוליות על הקלתית האפויה, במקום להוסיף למלית הבראוניז.
6. יוצקים את בלילת הבראוניז לתבנית, מעל הקלתית האפויה, ומיישרים.
7. ליצירת שיש חמאת בוטנים: ממיסים חמאת בוטנים במיקרוגל למשך כעשרים-שלושים שניות. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
8. יוצקים את חמאת הבוטנים מעל בלילת הבראוניז ובעזרת סכין יוצרים מראה משויש.
9. אופים למשך כ-30 דקות (רצוי לסובב את התבנית במהלך האפיה על מנת להבטיח אפיה אחידה) או עד שמלית הבראוניז מתייצבת וקיסם יוצא כמעט נקי, אבל לא נקי לגמרי - הבראוניז האלה אמורים להיות פאדג'יים מאד, כמעט לא אפויים.
אם רוצים, מגישים עם כדור גלידה ו/או שוקולד מומס, אם כי הפאי עשיר מאד גם ככה.