פיש עם שיק: קציצות דג על סלט שומר ופרוסות סלק צלוי

השפית אמילי גולדברג ממסעדת השוק "מונטיפיורי 7" עם מתכון בשלושה שלבים למנת "שיש פיש", קציצות דג על סלט שומר ופרוסות סלק צלוי שכיף לאכול, גם עם העיניים

nrg מעריב | 8/8/2011 8:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי בן אפריים
שיש פיש. שי בן אפריים
שיש פיש

המרכיבים ל-5 מנות:

לסלק הצלוי:

3 סלקים בינוניים חתוכים לרבעים עם הקליפה (שטופים היטב)
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח שולחן

ההכנה: מניחים את רבעי הסלק על נייר אפיה במגש. מתבלים מעל בשמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח גס. מכסים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות. לאחר שהסלק מתרכך, מורידים את נייר הכסף ואופים עד כ-20 דקות עד לייבוש הנוזלים.

לביש בש (סלט שומר):

3 שומר חצוי ופרוס למקלות
5 שיני שום קלוף  ופרוס
1 פלפל ירוק חריף חתוך בלי הגרעינים (בקיץ הפלפלים חריפים יותר)
מיץ לימון מ- 3 לימונים
6 כפות  שמן זית
קורט פלפל לבן טחון
מלח שולחן לפי הטעם

ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומקררים לפחות כ-5 שעות לפני ההגשה.

לשיש פיש (קציצות דג)

1 ק"ג דג טחון
זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כרישה ובצל לבן קצוץ מטוגן
2 עגבניות מגורדות
כפית טרגון טרי
זר נענע קצוצה


2 כפות פרורי לחם לבן
גרדה מלימון אחד
2 יח' חלבונים
3 כפות שמן זית
קורט פלפל לבן טחון
כפית שטוחה של מלח שולחן

ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחדיו ומקבבים לקציצה של 80 גר' לערך. מכינים את הקציצה על הגריל.

ההגשה: על צלחת (אפשר גם על לאפה) מניחים 2 כפות של לאבנה, מניחים את הסלק הצלוי וסלט הביש בש במרכז, ומעל מניחים את השיש פיש.

לקישוט: מלח גס ועלי פטרוזיליה.

באדיבות השפית אמילי גולדברג, מונטיפיורי 7, רחוב מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-5100094.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...