חוגגים כהלכה: מתכון לניוקי פטריות חורש

היום נפתח "פסטיבל אוכלים כשר" בחוף הים של נתניה שיציע לקהל הרחב מנות כשרות ממיטב המסעדות. השגנו לכם מתכון לניוקי פטריות חורש שמותר ורצוי לאכול בלי חשבון

nrg מעריב | 16/8/2011 10:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פסטיבל "אוכלים כשר" נפתח היום ומציע מתפריטיהן של מיטב המסעדות הכשרות בארץ במחיר של עד 30 שקל בלבד למנה.

מתחם הפסטיבל יציע טעימות ממטבחי העולם: אסיאתי, איטלקי, ים תיכוני, מזרחי ואירופאי לצד הצגת כלי בישול וכלי מטבח חדישים, ציוד מתקדם בתחום הבישול וחומרי גלם ישראליים: שמני זית, גבינות ותבלינים, זיתים, ריבות וקונפיטורות תוצרת בית, שוקולד, קרפים ועוגות, מיצים טבעיים ויינות.

בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל: אל גאוצ'ו, הטאבון והמנגל,  שיפודי ציפורה, הקישריה, ניסו קייקס ועוד. 

לשומרי הכשרות שנתניה לא נמצאת ברדיוס שלהם, אנחנו מציעים להתנחם במתכון של השף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב:

יחצ
ניוקי פטריות חורש. יחצ
ניוקי פטריות חורש

המצרכים לניוקי:

1 ק"ג תפ"א מבושל עם קליפה מסוג דזירה
250 גרם קמח
ביצה
חלמון
קורט מלח

הכנת הניוקי:

1. מייבשים את תפוחי האדמה בתנור בכלי פחם למשך 10 דקות ולאחר מכן מקלפים ומועכים למחית חלקה ואחידה.
2. מקררים ומוסיפים קמח. מוסיפים ביצה שלמה + חלמון וקורט מלח, מערבבים היטב ויוצרים גלילים. חותכים בעזרת סכין לגודל 2-2 ס"מ



לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים
כף מחית פטריות כמהין
מעט ציר ירקות או ציר עוף

ההכנה:

1. מבשלים במים רותחים את הניוקי למשך 3 דקות. במחבת נפרדת מחממים שמן זית ומקפיצים את סוגי הפטריות, מוסיפים את מחית הכמהין, הניוקי ומתבלים במלח ופלפל.
2. מקפיצים את הכל יחד כ-2 דקות ומוסיפים עירית קצוצה.


16-18 באוגוסט, 18:00-23:00, פסטיבל "אוכלים כשר" ה-4, טיילת חוף ארגמן בנתניה, הכניסה חופשית לקהל הרחב.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...