כמו באמריקה: מתכון לאמריקן פאי

שבוע הגורמה של מעריב חוגג השנה 16 מתוק ומארח עשרות מסעדות ושפים לחגיגה טעימה. קיבלנו ממסעדת "מנואלה" מתכון לפאי תפוחים מסורתי שימתיק לכם את המשך השבוע

nrg מעריב | 22/8/2011 8:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נאור רהב
פאי תפוחים. נאור רהב
אמריקן פאי

המצרכים:

לבצק:

100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
ביצה 

למילוי:

4 תפוחים, גרנד סמית
3 כפות סוכר חום
מעט מיץ לימון
מעט ג'ינג'ר מסוכר

ההכנה:

1. הכנת הבצק: מכניסים את הקמח והסוכר למעבד מזון, מוסיפים את החמאה (קרה וחתוכה לקוביות). מוסיפים את הביצה. מניילנים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
2. הכנת המילוי: מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות גסות, מכניסים לקערה, מפזרים את הסוכר החום, מיץ הלימון והג'ינג'ר. עוטפים ומכניסים למקרר לשעה.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים היטב תבנית בקוטר 22 ס"מ עם חמאה ומכניסים למקרר.


4. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק, שיהיה גדול יותר מהיקף התבנית.
5. מניחים חלק אחד של הבצק על התבנית, שופכים את התערובת של תפוחי העץ עם המיץ ומכסים את התבנית עם החלק השני של הבצק. מחוררים את הבצק עם מזלג, אופים במשך 25-30 דקות או עד שהבצק זהוב ומוכן. מקררים ומגישים.

המתכון באדיבות השף נדב שרז, מסעדת מנואלה, המייסדים 49, זכרון יעקב.

שבוע הגורמה של מעריב ואתר rest מתקיים בין התאריכים 21.8-1.9, במיטב המסעדות ברחבי הארץ.
פרטים נוספים באתר rest.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...