חם קר: מרקים קרירים לסוף הקיץ

אומנם כבר די נעים בחוץ אבל תאמינו לנו שהקיץ הישראלי טרם אמר את המילה האחרונה. כמה מתכוני מרקים קרירים לשלהי דקיטא

nrg מעריב | 30/8/2011 11:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יחצ
מרק חציל קר יחצ
מרק חצילים לימוני

החומרים (4 מנות):

 4 חצילים
 4 כפות שמנת טופו
 8 כפות שמן זית למרק חציל
 4כפות שמן זית לקישוט המנה
 מיץ מ 1/2 לימון
 מלח גס פלפל גרוס
1 כפית גרדת לימון (החלק הצהוב בלבד)
שן שום

ההכנה:

1. לחציל: חוצים 2 חצילים לאורכם וחורצים בסכין טורנה. מתבלים במלח גס שמן זית ופלפל גרוס.
2. מניחים על מגש אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים.
3. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר
4. קולפים את החציל מקליפתו ומכניסים למעבד מזון יחד עם שן שום , 80 גר' שמנת טופו, מיץ מחצי לימון, גרדת לימון ו-8 כפות שמן זית.


5. טוחנים, בודקים טעם ומסננים. מכניסים לקירור עד להגשה.
6. לבשר חציל שרוף: את שני החצילים הנותרים שורפים מעל לאש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד, עד שהחציל יהפוך רך ומוכן לאכילה.
7. קולפים את החציל ומתבלים במעט מלח , פלפל ושמן זית.
8. מוזגים את מרק החציל לצלחת קעורה.
9. מניחים את בשר החציל מעל ומקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס.
10. מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם.

יחצ
מרק עגבניות קר יחצ
מרק גספצ'יו מעגבניות שרי

החומרים:

1 בצל חתוך לקוביות
1  מלפפון קלוף וחתוך גס
2 שני שום קצוצות
2 פרוסות לחם לבן ללא החלק הקשה
½ ק"ג עגבניות שרי אדומות חצויות ל 2
3 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
1 פלפל אדום גמבה
1 כפית טבסקו
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מיץ עגבניות

ההכנה:

1. מכניסים את כל המצרכים לקערה גדולה, מתבלים ומערבבים.
2. משאירים במקרר למשך שעה  כדי לתת לטעמים להתמזג.
3. מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומשלימים תיבול לפי הטעם.
4. אפשר לסנן את המרק להשבחת המרקם (לא חובה).
5. מומלץ לתת למרק "לשבת" במקרר במשך 24 שעות כדי לקבל מיזוג מושלם של הטעמים.

יחצ
מרק מלפפונים קר יחצ
מרק מלפפון קר

החומרים:

 6 מלפפונים קלופים וחתוכים גס
 2 שיני שום קצוצות
 פרוסת לחם לבן ללא החלק החיצוני
 1 כוס יוגורט
 3 כפות מיץ לימון
1 כף שמיר קצוץ
 מלח ופלפל לפי הטעם
 1/3 כוס שמן זית

ההכנה:

1. מכניסים לקערה גדולה את המלפפונים, השום, הלחם הלבן, שמן הזית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
2. מערבבים מעט ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים (כדי שכל הנוזלים מהמלפפון ייצאו ויתמזגו עם שאר המרכיבים).
3. מעבירים למעבד מזון ומוספים יוגורט.
4. טוחנים עד לקבלת מרק ירקרק וחלק. מוספים שמיר קצוץ ומגישים.
5. ניתן להוסיף למרק גם כמה קוביות קרח - על מנת שיהיה קר מיד לאחר טחינת המרכיבים.


המתכונים באדיבות השף צ'רלי פדידה למסעדת אוליב ליף, מלון שרתון, תל אביב. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...