בונג'ורנו: מתכונים איטלקיים
כולם נסעו הקיץ לרומא חוץ מכם? נחמו את עצמכם בבראנץ' איטלקי מפנק

החומרים (5 מנות):
1 ק"ג תרד צעיר (עלים קטנים)
5 שיני שום קלופות
1/2 כוס שמן זית
100 גר' צלפים בחומץ או במי מלח
מיץ מלימון סחוט
ההכנה:
1. שוטפים את התרד היטב במסננת ומייבשים.
2. פורסים את שיני השום לפרוסות גסות.
3. מסננים את הצלפים מנוזלים.
4. במחבת רחבה מחממים את השמן עד שהוא לוהט, מוסיפים את השום ומטגנים קלות (להיזהר שלא לשרוף).
5. מוסיפים את עלי התרד, הצלפים ומיץ הלימון ומקפיצים למשך כשלוש דקות, כך שעלי התרד יישארו פריכים אך עטופים בשמן ולימון. מגישים חם.

החומרים (4 מנות):
1בצל גדול
1 זוקיני, חתוך לקוביות
200 גר' עלי תרד טריים
8 ביצים
150 גר' גבינת פקורינו
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס שמן זית
ההכנה:
1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, ומטגנים בשמן זית עד שהוא מקבל גוון שקוף.
2. מוסיפים את שיני השום ואת הזוקיני, ומטגנים יחדיו למשך ארבע דקות.
3. שוטפים את עלי התרד ומייבשים היטב.
4. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את עלי התרד, את גבינת הפקורינו, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
5. את בלילת הביצים יוצקים באופן אחיד לתוך המחבת עם הבצל, השום והזוקיני.
6. מטגנים על להבה נמוכה עד שהביצים מתייצבות וניתן לראות שהתחתית עשויה, כך שאפשר להפוך את הפריטטה מבלי ש"תישבר". הופכים ומטגנים למשך חמש-שבע דקות נוספות על להבה נמוכה.

החומרים (4 ברוסקטות):
4 פרוסות לחם או בגט או ג'בטה, בעובי 2 ס"מ
50 גר' גבינת גורגונזולה
50 גר' ריבת בצל
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
ההכנה:
1.קולים את פרוסות הלחם במשך כשתי דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות , עד לקבלת טוסטים פריכים.
2. מורחים את הגורגונזולה בנדיבות על פרוסות הטוסטים. מפזרים בנגיעות את ריבת הבצל ואת אגוזי המלך.
המתכונים באדיבות שי גיני ויונה ששון ממסעדת "טופולינו" בירושלים