רק בשר לחג: מתכוני עגל וטלה לראש השנה
אחד ממנהגי ראש השנה הוא להכין כמה שיותר אוכל וכמה שיותר מנות עיקריות. הנה עוד כמה אופציות מעוררות תיאבון שיקפיצו לכם את הארוחה

החומרים (4 מנות):
600 גרם טלה טחון עם מעט שומן
בצל לבן בינוני, קצוץ דק
שן שום קצוצה
1/2 כפית מלח
1/3 כפית פלפל גרוס
2 כפות שמן זית
3 כוסות אורז מבושל
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים
3 כפות חמוציות
ההכנה:
1. מערבבים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום והתבלינים לעיסה אחידה.
2. מחממים מחבת כבדה, מוסיפים את השמן, מחממים מעט, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד להשחמה קלה.
3. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים היטב רק עד לחימום האורז.
4. לסיום מוסיפים את הצנוברים, החמוציות והפטרוזיליה. מערבבים ומגישים מיד.

החומרים (4-6 מנות):
פילה עגל שלם, נקי מה"סילבר סקין" ללא הראש והזנב
מלח
פלפל גרוס
כף עלי תימין
4 כפות שמן צמחי
לרוטב:
180 גרם אווז מעושן
שקית ערמונים שלמים קלופים
שן שום קצוצה
6 עלי מרווה
כף וחצי רוטב שזיפים מוכן
כוס וקצת ציר עוף או בקר
לפטריות:
8 פטריות פורטובלו
6 כפות שמן זית
שן שום קצוצה
מלח ופלפל גרוס
ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי התיבול של הפטריות ומושחים בהם את הפטריות, מניחים על תבנית הגשה, צולים 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מקררים וחוצים.
2. מחממים את השמן במחבת כבדה, מתבלים את הפילה במלח ופלפל גרוס וצורבים היטב מכל צידיו להשחמה. מניחים על תבנית צלייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך כ-15 דקות למידיום רייר ו-18 למידיום.
3. בינתיים שופכים את עודפי השמן מהמחבת, מטגנים קלות את חזה האווז המעושן והשום, מוסיפים את עלי המרווה ואת הערמונים.
4. מוסיפים את הציר ורוטב השזיפים למחבת, מצמצמים לסמיכות קלה ומוסיפים את פטריות הפורטובלו.
5. אחרי מספר דקות מנוחה של הפילה לאחר הוצאתו מהתנור, פורסים את הפילה ויוצקים מעל את הרוטב.

החומרים:
צלע עגל פרוסה
מלח
פלפל גרוס
3 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות שמן
200 גרם שאלוטים קלופים
2 שיני שום שלמות
כוס וחצי יין אדום לקידוש
כוס קרם דה קסיס
כוס וחצי יין פורט
מקל קינמון
2 כוכבי אניס
3 כפות סוכר חום
2 ענפי תימין
ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן ןמטגנים את השאלוטים כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר והתבלינים וממיסים את הסוכר. את היינות מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב כ-20 דקות עד להסמכתו וצימצומו.
2. מורחים את הצלע בשמן, ממליחים ומפלפלים, מחממים מחבת כבדה וצורבים את הצלע היטב מכל צדיה להשחמה.
3. מחממים מראש תנור לחום של 220 מעלות , מניחים את הצלע על תבנית צליה ואופים כ-18-20 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח לפני הפריסה כ-4 דקות.
5. פורסים ומגישים עם הרוטב .
המתכונים באדיבות שף אבי שטייניץ ל"אדום אדום"